نسخهی پلی استیشن 4 دو اسپین-آف سری مانستر هانتر به نام «Monster Hunter Stories» و « Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin» بهزودی منتشر میشوند تا فرصت تجربهی این نقشآفرینیهای ژاپنی را به بازیکنان بیشتری بدهند. با گیم پالت همراه باشید تا نگاهی کلی به هر دو بازی انداخته و ببینیم که آیا عناوین مانستر هانتر استوریز در پلی استیشن 4 و 5 ارزش تجربه دارند یا خیر.
قسمت اول بازی Monster Hunter Stories که برای کنسول 3DS نینتندو عرضه شده بود، زاویهی جدیدی از سری محبوب مانستر هانتر را به طرفداران این مجموعه ارائه میداد. برخلاف بازیهای سری اصلی مانستر هانتر که تا حد زیادی از سبک هنری واقعگرایانه استفاده میکنند و متمرکز بر گیمپلی اکشن سرعتی و بهطور همزمان هستند، این اسپین-آف با سبک کارتونیتر و گیمپلی نوبتی خود از پایه تفاوتهای بسیار زیادی با مجموعهی اصلی دارد.
از آنجایی که بازی مانستر هانتر استوریز 1 برای کنسول نهچندان قدرتمند 3DS توسعه یافته بود و بعدها برای اندروید و iOS نیز در دسترس قرار گرفت، انتظار بالایی از گرافیک فنی و کیفیت بافتهای این عنوان در نسخهی پلی استیشن 4 هم نمیرفت. برای مشاهدهی بهبود قابل توجه و نزدیکتر کردن مانستر هانتر استوریز 1 به سایر بازیهای مشابه در این پلتفرم، چارهای جز ساخت ریمیک نبود و اگر به امید گرافیک بسیار بهتر این نسخه سراغ مانستر هانتر استوریز 1 میروید، قطعاً ناامید خواهید شد. هرچند که این نسخه از بازی بهترین وضعیت فنی نسبت به سایر نسخههای آن را دارد و کپکام روی اچدی کردن آن مانور زیادی داده است.
بهبود کلی گرافیک بازی در هنگام گیمپلی عادی کاملاً به چشم میخورد، اما کاتسینهای از قبل رندرشدهی مانستر هانتر استوریز 1 از رزولوشن بسیار پایینی برخوردارند که خصوصاً با نمایشگرهای بزرگ به تجربهی بصری ضربه میزند. اگر با موارد اینچنینی مشکلی ندارید و کیفیت پایین کاتسینهای بازی نیز برایتان قابل تحمل است، باید مژده داد که گیمپلی مانستر هانتر استوریز 1 همچنان همان نقشآفرینی نوبتی آشنایی که منتظرش هستید را ارائه میدهد.
گیمپلی این نسخه از بازی Monster Hunter Stories، حداقل در دقایق آغازین، تغییر ملموسی به خود ندیده است و بهلطف بافتهای اچدی، نرخ فریم مناسب، صداپیشگیها و تنظیم موسیقی و جلوهی صوتی جدید، بهترین تجربهای که تاکنون از این عنوان در دسترس قرار گرفته است را تقدیم بازیکنان میکند. صداپیشگان ژاپنی اثر از افراد شناختهشدهی این حوزه تشکیل شده است و اگر عناوین JRPG دیگری را در گذشته تجربه کرده باشید، احتمالاً با تعدادی از صداپیشگان کاراکترهای بازی در نقشهای دیگر آشنایی کاملی دارید.
یکی دیگر از مواردی که در این نسخه از مانستر هانتر استوریز لحاظ شده است، حالت موزه (Museum) نام دارد. این حالت، تصاویر هنری و قطعههای موسیقی مختلف بازی را در خود جای داده است و برای طرفداران این مجموعه یا بازیکنانی که فرای گیمپلی و جمعآوری مانستیها (Monsties)، دنبال فضای آرامشبخش و جداگانهای میگردند، ارزش بازدید خواهد داشت.
عنوان دوم در این مجموعهی اسپین-آف که «Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin» نام گرفته است، تقریباً از هر نظر نسبت به بازی اول ارتقاء و بهبودهای قابل توجهی را شامل میشود. اولین نکتهای که همان ابتدا به آن برخواهید خورد، گرافیک فنی و کیفیت بالاتر بافتهای بازی نسبت به قسمت اول است که تفاوت پلتفرمهای قدرتمندتر زمان عرضهی آن، یعنی نینتندو سوییچ و کامپیوتر، در مقایسه با 3DS را بهوضوح نشان میدهد. نسخهی پلی استیشن 4 بازی مانستر هانتر استوریز 2 هم پابهپای سایر پورتهای آن قدم برمیدارد و دنیای کارتونی و رنگارنگ زیبایی را به تصویر میکشد.
با این وجود، در دسترس قرار نداشتن نسخهی مخصوص پلی استیشن 5 باعث شده است تا کاربران این کنسول از دسترسی به رزولوشن و نرخ فریم بالاتری که بازیکنان کامپیوتر و استیم از آن بهرهمند هستند، بینصیب بمانند. محدود بودن بازی اول به پلتفرم پلی استیشن 4 بهعلت گرافیک بسیار محدودتر و قدیمیتر آن منطقی به حساب میآید، اما کپکام میتوانست بازی Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin را در اوج بصری خود به کنسولهای قدرتمندتر پلی استیشن 5 نیز بیاورد. به همین خاطر، اگر کامپیوتر شما به سختافزار مناسبی مجهز است، تجربهی نسخهی استیم بازی مانستر هانتر استوریز 2 تجربهی فنی و بصری بهتری را برایتان به ارمغان خواهد آورد و دیگر نیازی به نسخهی پلی استیشن 4 این عنوان ندارید.
دقایق آغازین این نسخه از مانستر هانتر استوریز 2 بار دیگر نشان داد که گیمپلی قسمت دوم بهطور کلی از المانهای آشنای ژانر نقشآفرینی نوبتی الهام میگیرد اما تغییرات معناداری نیز بر روی آن اعمال شده است. اینکه از هیولاهای مختلف شناخت بهتری کسب کنید و با نقاط ضعف و قوت حملات مختلف آشنا شوید، از همان ابتدا به تجربهی لذتبخشتری از این بازی منجر خواهد شد. امکان تغییر سلاح، در کنار انواع و اقسام مهارتها و ابزارهایی که برای آسیب رساندن به دشمنان در اختیار دارید، مانستر هانتر استوریز 2 را از گیمپلی متنوعتر و سرگرمکنندهتری نسبت به بازی اول برخوردار کرده است.
علاقهمندان میتوانند از ابتدا به شخصیسازی کاراکتر اصلی خود بپردازند و ضمن انتخاب جنسیت پروتاگونیست، بسیاری از ویژگیهای او مانند صدا، چشمها، رنگ پوست، مدل مو و موارد دیگری را تغییر دهند. بهلطف گزینههای نسبتاً زیادی که برای شخصیسازی ظاهر کلی کاراکتر در دسترس قرار گرفتهاند، بازیکنان جای مانور بیشتری در این زمینه دارند و شخصیت دلخواه خود را میتوانند در اوایل بازی بسازند.
متأسفانه داستان این آثار، برخلاف آنچه که عنوانشان حکایت میکند، اهمیت چندان زیادی در مانستر هانتر استوریز 1 و 2 ندارد. داستانهای هر دو بازی فارغ از طراحیهای بامزه و برخی سکانسهای سرگرمکننده، در جلب توجهی اکثر بازیکنان شکست میخورند. دلیل این اتفاق به کلیشهای بودن و پیروی از ساختارهای بسیار قابل پیشبینی و یکنواختی میگردد که بارها و بارها در آثار مشابه دیدهایم. اگرچه سری اصلی مانستر هانتر هم به داستانهای درگیرکننده و پرتلاطمش شناخته نمیشود، اما از اثری که در عنوانش مستقیماً بر داستانها (Stories) تأکید میکند انتظار روایت بهتری میرفت. هر دو بازی در دقایق آغازین خود صرفاً قصد معرفی کلی دنیا و مکانیکهای گیمپلی آن را دارند و وقت زیادی برای شخصیتپردازی یا ساخت چارچوب روایی مناسبی جهت ترغیب بازیکن به کشف ادامهی داستان صرف نمیکنند.
هستهی اصلی تجربهی هر دو بازی مانستر هانتر استوریز از روند پیدا کردن هیولاهای جدید و مبارزهی مستقیم یا دزدیدن تخم آنها تشکیل شده است. اگر به این چرخهی گیمپلی علاقه داشته باشید، میتوانید دهها کوئست فرعی متنوع را همزمان با داستان اصلی جلو ببرید و از زرهها، سلاحها و آیتمهای بهتری بهرهمند شوید. این چرخه برای آن دسته از بازیکنانی که دنبال آثاری شبیه به Pokemon میگردند، بسیار لذتبخش خواهد بود اما مخاطبانی که داستانگویی و روایت در عناوین JRPG را بیشتر ترجیح میدهند، با چنین روندی ناامید خواهند شد.
بهطور کلی باید گفت که نسخهی پلی استیشن هر دو بازی مانستر هانتر استوریز 1 و Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin برای قشر خاصی از طرفداران عناوین نقشآفرینی ژاپنی ارزش تجربه دارد و اگر از قبل با این فرمول و ساختار ارتباط نگرفته باشید، بعید است که اسپین-آف مجموعهی مانستر هانتر نیز تغییری در این روند ایجاد کند. اما در صورت علاقه به عناوین مشابه یا تمایل به غوطهوری بیشتر در دنیای Monster Hunter، هر دو بازی با توجه به نسخهی پلی استیشن قابل قبولی که دریافت کردهاند، احتمالاً قادر به جلب نظر شما خواهند بود.