بازی الن ویک 2 (Alan Wake 2) سرانجام به شکل رسمی عرضه شد و به دست علاقهمندان بازیهای استودیوی رمدی (Remedy Entertainment) رسید. عنوان جدید این استودیو اما همزمان با ارائهی یک تجربهی بقا و وحشت جذاب و استثنایی، قصد دارد دنیای بازیهای رمدی را نیز به یکدیگر پیوند دهد. به همین خاطر، بسیاری از ایستر اگها، اشارات و رازهای مخفی بازی کنترل (Control) محصول سال ۲۰۱۹ میلادی، نقش مهمی در بازی الن ویک 2 نیز پیدا کردهاند و حضور فعالی در بازی جدید رمدی دارند.
در کنار اشاراتی که در سرتاسر بازی به عنوان Control میشود، شاهد ایستر اگها و اشارات جالب دیگری به فیلمها، صداپیشهها و برخی از المانهای بازی قبلی الن ویک نیز هستیم. با وجود اینکه برای لذت بردن از بازی Alan Wake 2 نیازی به تجربهی سایر عناوین استودیوی رمدی ندارید، آشنایی با آنها در درک بهتر اشارات بازی قطعاً مفید خواهد بود. در ادامه با رسانهی خبری تحلیلی گیم پالت همراه باشید تا برخی از بهترین ایستر اگها، رازها و اشارات بازی الن ویک 2 را مرور کنیم.
۱۲. جیمز مککافری بار دیگر برای صداپیشگی مدل سم لیک برمیگردد
در یکی از ایستر اگهای فرامتنی بازی الن ویک 2 که مستقیماً به تاریخ استودیوی رمدی گره خورده است، صداپیشهی شخصیت مکس پین برای ایفای نقش شخصیت دیگری که براساس ظاهر سم لیک ساخته شده برمیگردد. مکس پین ۱ اولین بازی اکشن بزرگ استودیوی رمدی بود که در سال ۲۰۰۱ میلادی عرضه شد. یکی از قابل توجهترین نکات مربوط به بازی در آن زمان، به چهرهی پروتاگونیستش اختصاص داشت. در آن زمان، سم لیک (Sam Lake) که کارگردان و نویسندهی استودیوی رمدی بود، شباهت ظاهری خود را به مدل شخصیت مکس پین قرض داد و جیمز مککافری (James McCaffrey) به صداپیشگی این شخصیت پرداخت.
حالا و در سال ۲۰۲۳ میلادی اما شخصیتی با مدل مشابه سم لیک در بازی الن ویک 2 به نام الکس کیسی (Alex Casey) حضور دارد. اگر قسمت اول بازی را تجربه کرده باشید احتمالاً یادتان هست که الکس کیسی در اصل نام مامور FBI رمانهای موفق و پرفروش الن ویک بود و تا حدود زیادی شخصیت مکس پین از بازیهای قبلی رمدی را بازتاب میداد. در بازی Alan Wake 2 اما این شخصیت به شکل مرموزی حضور پیدا کرده است و باز با ظاهر سم لیک و صدای جیمز مککافری نه تنها یادآور مکس پین میباشد، که داستان الن ویک 2 را به سمت جالبی میبرد. الکس کیسی حتی دارای مونولوگ خاصی در بازی Alan Wake 2 است که سبک نوآر مکس پین را مستقیماً یادآوری میکند.
۱۱. حضور بازیگر نقش اصلی بازی Quantum Break در الن ویک 2
بعد از عرضهی قسمت اول الن ویک در سال ۲۰۱۰ میلادی، استودیوی رمدی سراغ ساخت بازی AAA بعدی خود با همکاری کمپانی مایکروسافت رفت. این بازی که از قضا انحصاری کنسول ایکسباکس وان هم بود، در نهایت با نام کوانتوم بریک (Quantum Break) عرضه شد. در بازی کوانتوم بریک شخصیت جک جویس (Jack Joyce) را دنبال میکردیم که باید از قدرتهای خاص مرتبط با کنترل زمان خود برای درک و غلبه بر بحران زمانی مرموز و خاص بازی کمک میگرفت. بازیگر معروف هالیوودی، شان اشمور (Shawn Ashmore)، نقش اصلی این بازی را برعهده داشت و در الن ویک 2 نیز این بازیگر با نقش دیگری به بازیهای رمدی برگشته است.
شان اشمور پیش از این در بازی ترسناک The Dark Pictures: Man of Medan هم نقشآفرینی کرده بود و احتمالاً او را با نقشهایش در فیلمها و سریالهایی مانند X-Men و The Boys و The Rookie بشناسید. در الن ویک 2 اما شان شامور نقش کلانتر مرموز برایت فالز با نام تیم بریکر (Tim Breaker) را بازی میکند.
۱۰. حضور گروه موسیقی Old Gods Of Asgard
در بازی Alan Wake 2، گروه موسیقی ساختگی «Old Gods Of Asgard» به شکل لایو اکشن در برنامهی تلویزیونی Mr. Door برمیگردند. حتی یک سکانس سورئال خاصی در بازی وجود دارد که آهنگ جدیدی از این بند را در طی آن خواهید شنید. اگر یادتان باشد، در قسمت اول الن ویک چندین آهنگ بازی به همین بند اختصاص پیدا میکرد و آلبومهای قدیمی «Old Gods Of Asgard»، در کنار اعضای خیالی آن به نامهای تور و اودین نقش قابل توجهای در روایت بازی الن ویک داشتند.
همانطور که احتمالا میدانید، بند «Old Gods of Asgard» در واقع یک بند فنلاندی واقعی به نام «Poets of the Fall» است که از مکس پین ۲ با استودیوی رمدی همکاریهای متعددی داشتهاند. موسیقی پایانی بازی مکس پین ۲ برعهدهی همین بند بود و برخی از آهنگهای بازی کنترل (و یکی از سکانسهای بهیادماندنی این بازی) به بند «Poets of the Fall» اختصاص داشت. در بازی الن ویک 2 نیز این گروه موسیقی نقش فعالی دارد و حتی اعضای آن به عنوان شخصیتهای خیالی این بازی نقشآفرینی کردهاند.
۹. نمادهای متل اوشنویو
با شخصیت جسی فیدن در بازی کنترل بارها به مکان مرموزی به نام «متل اوشنویو» (Oceanview Motel) سر زدیم. بر روی درهای اتاقهای این متل میشد نمادهای عجیبی مشاهده کرد و حتی یکی از اشارات اصلی این بازی به الن ویک نیز در همین متل اتفاق میافتاد. در بازی Alan Wake 2 هم بار دیگر به متل اوشنویو برمیگردیم و شاهد درهایی با نمادهای بسیار شبیه به بازی کنترل هستیم.
هنگامی که در بازی الن ویک 2 میخواهید به “اتاق 665” برسید، نمادهای هرم معکوس یا نیمه مارپیچی با حرف “C” انگلیسی و صلیبی که در وسطش قرار گرفته است را در راهروی وهمآلود این متل خواهید دید.
۸. شخصیتهای آشنای بازی کنترل
شخصیت اتی (Ahti)
ایستر اگهای مرتبط با بازی کنترل تنها به متل اوشنویو خلاصه نمیشوند و شخصیتهای مختلفی از بازی قبلی استودیوی رمدی در بازی جدید این استودیو نیز حضور دارند. اولین چهرهی آشنایی که با آن روبهرو خواهید شد، سرایدار مرموز بازی کنترل یا همان اتی است. این شخصیت، ساختمان FBC در شهر نیویورک را ترک کرده و اکنون در برنامهی تلویزیونی Mr. Door داخل «Dark Place» کار میکند. از نظر شخصیتی اما سرایدار بازی کنترل آنقدرها تغییری نکرده است و حتی میتوانید پوستری از فیلم «Nightless Night» در بازی الن ویک 2 مشاهده کنید که موسیقی متن آن توسط گروه موسیقی ساختگی «Ahti and the Janitors» (اتی و سرایدارها) انجام شده است.
شخصیت Mr. Door
دیلن، برادر جسی در بازی کنترل، ادعا کرده بود که در رویاهایش به ملاقات شخصیت Mr. Door رفته است. در بازی الن ویک 2 اما این شخصیت به شکل لایو اکشن و با نقشآفرینی دیوید هیروود (David Harewood)، ستارهی سریالهای سوپرگرل (Supergirl) و هوملند (Homeland)، حضور دارد و با الن ویک مصاحبه میکند. در اتاق پرو استودیو نیز میتوان کتابی به قلم دکتر کسپر دارلینگ (Casper Darling) با نام «برداشتهای من از بسیاری از دنیاها» (My Interpretation of Many Worlds) را پیدا کرد.
دکتر کسپر دارلینگ
دکتر دارلینگ رئیس بخش تحقیقات FBC است که احتمالاً او را با ویدیوهای آموزشی فرضیههای علمیاش و یادداشتهای روزانهی بازی کنترل بشناسید. نویسنده بودن این شخصیت و پیدا کردن کتابش در بازی الن ویک 2 به تنهایی حکم یک ایستر اگ دیگر را دارد، چرا که نقشآفرینی شخصیت دارلینگ توسط صداپیشهی خود الن ویک، متیو پورتا (Matthew Porretta)، انجام شده است. عنوان این کتاب هم اشارهی واضحی به دنیاهای عجیب دو بازی الن ویک و کنترل و ترکیب شدنشان با یکدیگر دارد.
۷. حضور FBC از بازی کنترل در شهر «برایت فالز» الن ویک 2
از آنجایی که در بازی Alan Wake 2 اشارات زیادی به بازی Control میشود و شاهد حضور مجدد برخی از شخصیتهای آن بازی در الن ویک 2 نیز هستیم، نام ادارهی فدرال کنترل (Federal Bureau of Control) یا همان FBC نیز چندباری شنیده میشود. این اداره بر شهر «برایت فالز» (Bright Falls) و بهخصوص منطقهی پیرامون دریاچهی کالدرون نظارت دارد. وقتی که با اولین معاون کلانتری قبل از رفتن به صحنهی جرم از طریق جنگل ملاقات میکنید، تابلوی “ورود ممنوع” این اداره را بر روی حصار میتوانید مشاهده نمایید.
کمی جلوتر و در چپتر دیگر داستان بازی الن ویک 2، حضور گستردهتری از FBC را در جنگلهای اطراف میتوان دید. یکی از تکنیسینهای این سازمان به نام استیون لین (Steven Lin) به شما خبر میدهد که ادارهی فدرال کنترل در حال نظارت بر فعالیتهای آتشفشانی و سطوح سمی بودن هوا است. بعد از رد کردن چند سکانس عجیب و غریب و ترسناک با ساگا، به نمایشگرهایی در همان نقطه خواهید رسید که از رؤیت شدن یک «Altered World Event» یا همان AWE در «کالدرون لیک» هشدار میدهند.
۶. لباس الن ویک در اسپین-آف American Nightmare
بعد از اینکه ساگا اندرسون و الکس کیسی در «کالدرون لیک» با الن ویک دیدار میکنند، در ایستگاه پلیس به الن لباسهای جدیدی داده میشود تا لباس کثیف و پارهپارهشدهی خود را عوض کند. پیراهن چهارخانهی مشکی، سفید و خاکستری همراه با لباس سفید دیگری که الن ویک در این بخش از زیر میپوشد، مشابه لباس این شخصیت در اسپین-آف American Nightmare بازی قبلی الن ویک است.
اسپین-آف American Nightmare، با طراحی متفاوت و اکشنمحورترش نسبت به قسمت اول بازی الن ویک و الن ویک 2، در زمان انتشار نتوانست از محبوبیت بالایی برخوردار باشد. این اسپین-آف برخی از المانهای داستانی الن ویک اصلی را گسترش داد، تمرکز بیشتری بر روی اکشن داشت، تنوع سلاح بهتری ارائه میکرد و حتی یک حالت آرکیدی جداگانه را همراه خود جا داده بود.
۵. فلاسکهای آبی قهوه
چه در واقعیت و چه در بازی الن ویک، سم لیک عاشق قهوه است! شخصیت سم لیک در بازی الن ویک 2، الکس کیسی، نیز دائماً قهوه مینوشد و حتی یک شهربازی با سبک قهوه به نام «Coffee World» در این دنیا وجود دارد (که اتفاقاً در بازی کنترل نیز به آن اشاره شده بود). در اولین قسمت الن ویک، فلاسکهای آبی قهوه (Blue Coffee Thermoses) حکم کالکتیبلهایی را داشتند که بازیکنان میتوانستد در بخشهای مختلف بازی آنها را جمع کنند. این فلاسکهای آبیرنگ اما کاربرد عملیتری در بازی Alan Wake 2 دارند.
فلاسکهای آبی «Oh Deer» در الن ویک 2، راهی برای ذخیره کردن بازی محسوب میشوند. اولین فلاسک آبی قهوهی این قسمت را بعد از پیدا کردن فیوز برق در «Witch’s Hut» پیدا خواهید کرد. اگر بر روی این فلاسکها برای ذخیرهسازی سریع یا دستی کلیک کنید، دربشان همراه با خارج شدن کمی بخار باز میشود. تبلیغات این فلاسکهای آبی قهوه را نیز در تلویزیونهای مختلف بازی میتوانید مشاهده کنید.
۴. اشاره به سریال فارگو و یوفوها
اگر جرات چرخیدن در جنگل اطراف «کالدرون لیک» را پیدا کرده باشید، احتمالاً به پست دفترچه یادداشتی با نام «یوفوها… و تو» (UFOs… and u) برمیخورید که نویسندهی آن ادعا دارد بهترین راهنمای پیدا کردن شیء ناشناس پرنده را ارائه کرده است. البته اگر از شکارچیان تروفی باشید و قصد پلاتینیوم کردن بازی Alan Wake 2 را داشته باشید، قطعاً مسیرتان به این قسمت از نقشه میخورد. به هر حال، با خواندن این متن میتوان به این نتیجه رسید که این فرد حسابی غرق تئوریهای یوفوها شده و وسواس ذهنیاش تا جایی جلو رفته که باور کرده است که همچین شیء ناشناس پرندهای را توانسته در آسمانهای شهر «برایت فالز» ببیند. نویسندهی این متن حتی فکر میکند که توسط یک موجود دیگری در آن سوی این شیء ناشناس پرنده مشاهده میشود.
این نویسنده بهنظر فهمیده که اتفاقات عجیبی در شهر «برایت فالز» دارد پیش میآید اما انتخاب یوفوها برای توجیه این اتفاقات، انتخاب عجیبی است که فصل دوم سریال فارگو (Fargo) را یادآوری میکند. در این سریال درام جنایی شبکهی FX، به شکل کاملاً غیرمنتظره و ناگهانیای شاهد المانهای علمی-تخیلی یوفوها بودیم که در تناقض با آنچه تا قبل از آن از فارگو انتظار میرفت قرار گرفته بود. اگر به گفتوگوهای میان اعضای کلانتری برایت فالز نیز توجه داشته باشید، شباهتهای جالبی بین دیالوگهای آنها و دیالوگهای عجیب و بامزهی سریال فارگو میتوان پیدا کرد.
۳. اشارات توئین پیکس
حالا که داریم دربارهی عاشقان قهوه و شخصیتهای بامزه صحبت میکنیم، باید گفت که شهر «برایت فالز» و نیروهای پلیسش شدیداً از توئین پیکس (Twin Peaks) الهام گرفته شده است. این موضوع با تمرکز بازی الن ویک 2 بر مامورهای FBI حتی پررنگتر از گذشته میشود. حضور الن ویک در «Dark Place» معادل گیر افتادن مأمور ادارهی تحقیقات فدرال، دیل کوپر، در اتاق قرمز (Red Room) توئین پیکس است و حتی انتاگونیست بازی تا حدی تحت تاثیر شخصیت BOB از داستان دیوید لینچ بوده و به آن شباهت دارد.
اگر به تابلوی خوشآمدگویی شهر برایت فالز دقت کنید، میبینید که طراحی آن مشابه تابلوی شهر توئین پیکس در آن سریال طراحی شده است. برایت فالز حتی میزبان منطقهی دیدنی کوهستان «میرر پیک» (Mirror Peak) نیز میباشد که نزدیکترین راه برای اشاره به توئین پیکس محسوب میشود. تابلوی نئونی بار Mirror Peak با رنگهای سبز و قرمزش هم شباهت انکارنشدنیای به نماد عنوان توئین پیکس دارد.
۲. تیتراژ آغازین بازی و اشارهی مستقیم به فیلم The Shining
اگر از طرفداران الن ویک باشید، احتمالاً علاقهمند به نویسندهی معروف و شناختهشدهی ژانر وحشت، استیون کینگ (Stephen King)، که داستانهایش تاثیر مستقیمی بر این بازی گذاشتهاند هم هستید. تیتراژ آغازین بازی که بعد از اتمام مقدمهی شوکهکنندهی بازی شروع میشود، افتتاحیهی نمادین و معروف فیلم The Shining را به شکل جدیدی تکرار میکند.
در این سکانس، دوربین از بالا ماشین ساگا اندرسون و الکس کیسی را در میان دریایی از درختان سرافراز دنبال میکند. سکانسی که دقیقاً شبیه به رانندگی جک تورنس همراه با خانوادهاش در فیلم تکرارنشدنی استنلی کوبریک است. حتی همان نوتهای موسیقی شوم و دلهرهانگیز فیلم The Shining را نیز میتوان در تیتراژ آغازین بازی Alan Wake 2 نیز شنید.
۱. برنامهی تلویزیونی «نایت اسپرینگز» ادامه پیدا میکند
هنگامی که در حال چرخیدن در خیابانهای الهامگرفتهشده از شهر نیویورک در Dark Place هستید، بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی متعددی را مشاهده خواهید کرد. بعضی از این تابلوها پروژههای الکس کیسی را تبلیغ میکنند و برخی دیگر بر روی برنامهی تلویزیونی «نایت اسپرینگز» (Night Springs) تمرکز دارند. میتوانید تابلوی مربوط به این برنامهی تلویزیونی را مقابل ورودی مترو مشاهده کنید و چند پوستر دیگر بر دیوار چسبانده شدند که با متن “فصل جدید بهزودی”، وعدهی ادامه پیدا کردن این برنامهی تلویزیونی را میدهند.
تلویزیونهای قسمت اول بازی الن ویک به جای تبلیغاتی که در بازی Alan Wake 2 مشاهده میشود، برنامهای به نام Night Springs را پخش میکردند که الهامگرفته از سریال علمی-تخیلی The Twilight Zone بود. این ایستر اگها حکم اشارهی بامزه به برنامههای کوتاه تلویزیونی قسمت اول را دارند، اما همزمان به بستهی الحاقی Night Springs بازی الن ویک 2 نیز اشاره میکنند و باید دید رمدی برای این محتوای دانلودی چه برنامههایی در سر دارد.