در نتیجه همان طور انتظار میرود بازی FC 25 که جدیدترین نسخه از این مجموعه بازیها میباشد مثل همیشه نه تجربهای غیر قابل بازی و فاجعه بار را به مخاطب خود ارائه میکند و نه یک اثر انقلابی است، با گیم پالت و بررسی EA Sports FC 25 همراه باشید.
شاید در چند سال اخیر گفتن این مطلب در ابتدای هر بحثی که به سری بازی های شبیهساز فوتبالی شرکت EA مربوط میشود به امری کلیشهای و تکراری تبدیل شده باشد اما همواره اشاره به آن خالی از لطف نیست و آن این است که در هر حوزهای وجود یک رقیبِ درخور برای پیشرفت در آن حوزه الزامی و ضروری است و وجود رقابت باعث رشد و پیشرفت طرفین میشود.
همهی ما میدانیم که استودیوی Konami و مجموعه بازیهای PES که اوکنون به efootball تغییر نام داده است همواره رقیب اصلی و پروپاقرص سری بازیهای FIFA که حال با نام EA Sports FC شناخته میشود بوده است، اما متاسفانه در چند سال اخیر با اتخاذ سیاستهای چندگانه دربارهی این مجموعه این سری باز از رقابت جا مانده و EA دست بالا را در بازیهای شبیه ساز فوتبال دارد و دیگر احساس خطری نمیکند، هرچند که یک الی دو کمپانی مختلف در صدد ساخت شبیه سازهای جدیدی از این ورزش محبوب جهانی هستند اما تا به امروز عرضه همگانی از آنها روی نداده است. شاید همین بی رقیب بودن باعث شده است تا سری بازیهای FIFA یا FC به یک رکود و یکنواختی خاصی رسیده باشند و هر ساله از یک استاندارد تقریبا یکسانی استفاده کنند و شاید هم نتوان خردهای به این مجموعه گرفت و داشتن انتظار تغییراتی انقلابی از یک شبیه ساز فوتبالی که به یک استاندارد مشخصی رسیده است امر خیلی منصفانهای نباشد. در ادامه بیشتر به بررسی این موضوع می پردازیم.
حالت بازی جدید به نام Rush
حالت بازی Rush را نمیتوان یک بخش مجزا و جدید، بلکه میتوان آن را به صورت یک حالت مسابقهای جدید و یا یک بخش فرعی تعریف کرد زیرا در مودهای اصلی و مختلف بازی مثل Ultimate Team و Kick Off و غیره در دسترس و قابل بازی است.
این حالت از بازی در واقع جایگزین بخش Volta میباشد بخشی که هدف آن بازگشت به حال و هوای عنوان FIFA Street بود اما اکنون تقریبا دیگر در دسترس نیست، چرا تقریباً؟ چون اکنون نیز اگر در بخش Kick Off حالت بازی ۳ به ۳ را انتخاب کنید میتوانید همچنان مسابقهای را با حال و هوای خیابانی تجربه کنید. در حالت بازی Rush برخلاف Volta سبک و گیمپلی بازی کمتر جنبه فانتزی داشته و بیشتر همان حس و حال بازی کلاسیک ۱۱ به ۱۱ را ارائه میکند اما در زمینی با ابعاد کوچکتر و روندی سرعتیتر. این حالت دو تیم به صورت ۵ به ۵ با یکدگیر رقابت میپردازند.
در ابتدای بازی در این حالت توپ در وسط زمین رها شده و بازیکنان دو تیم برای تصاحب توپ به سمت آن یورش میبرند، قانون افساید از یک سوم ابتدایی زمین حریف به بعد تعریف میشود و بازیکن در صورت خطای خشن با کارت آبی جریمه شده و به مدت یک دقیقه از زمین بازی خارج میشود. تجربهی تک نفره بخش Rush شاید آنچنان لذت بخش و هیجان انگیز نباشد و کامل ترین تجربهای که از آن میتوان کسب کرد بازی کردن آن در بخش Ultimate Team است، جایی که با دوستانتان به طور هماهنگ و با کارت بازیکنانی که در ترکیب اصلی خود در اختیار دارید البته به صورت خاص و محدود میتوانید بازی کنید و با کسب امتیاز جوایزی را در بخش Ultimate team نیز به دست آورید.
چهار بازیکن داخل زمین توسط خود گیمرها و دروازهبان توسط هوش مصنوعی کنترل میشود. میتوان گفت تجربهی Rush به صورت تیمی و هماهنگ در Ultimate Team تجربهی سریع، هیجان انگیز و لذت بخش میباشد و به شخصه از تجربه آن به شدت لذت بردم اما سوال اصلی این است که آیا بازی بتواند مخاطب را در این بخش به طور طولانی مدت نگهدارد؟ حال با تغییراتی که در آپدیتها اعمال میکند و یا با جوایزی که برای این بخش در نظر میگیرد.
در نهایت راجع به بخش Rush میتوان اینگونه گفت که تجربهی ابتدایی آن و به خصوص به صورت آنلاین و چند نفره با دوستانتان بسیار سرگرم کننده و هیجان انگیز است اما به مرور زمان قطعا مدت زمان تجربهی این بخش توسط گیمر نسبت به سایر بخش های اصلی Ultimate Team کاهش مییابد.
مروری بر گیمپلی سری
شاید از نظر بازیکنان کژوآل و عادی گیمپلی و روند بازیهای FIFA و FC هر ساله دچار تغییر و تحول خاصی نشده باشند و تقریباً همان گیمپلی تکراری را ارائه کند اما اگر به صورت حرفهای این بازی را دنبال کرده باشید و به خصوص در تورنمنتهای حرفهای که چه به صورت آفلاین و یا آنلاین در سطح کشور خودمان برگزار میشوند شرکت کرده باشید، متوجه خواهید شد که گیمپلی این سری بازیهای هر ساله به شدت تغییر میکنند و بازیکنی که شاید در سال قبل پیروزی و قهرمانیهای متعددی کسب کرده باشد در نسخهی جدید نتواند مثل سال قبل موفق باشد و جای خود را به اشخاص دیگری بدهد، همین رخ داد نشان میدهد که گیمپلی چقدر میتواند تغییر کرده باشد و به اصطلاح به دست یک بازیکن خاص نشسته و به دست بازیکنی دیگر ننشسته باشد.
به عنوان مثال گیمپلی FIFA 17 (که در این نسخه موتور گرافیکی بازی از Ignite به Frostbite 3 در نسل هشتم کنسولها تغییر کرده و بر پایهی بازی دفاعی و استفاده از قدرت بدنی با استفاده از دکمه L2 در دستهی پلی استیشن در تنظیمات کلاسیک و به اصطلاح دیگر شیلد گرفتن بنا شده بود، سرعت و روند بازی کند بود و دفاع کردن آسان، به این علت که هوش مصنوعی و چینش بازیکنان کمک زیادی به گیمر در دفاع از دروازه خود میکرد و معمولا با بازی های کم گلی مواجه بودیم.
برعکس در FIFA 18 گیمپلی بسیار سریع بود، بازیهای پر گل و پینگپونگی دنبال میشد، دفاع کردن بسیار مشکل بود، پاس ها نسبت به نسخهی قبلی راحتتر مبادله میشدند و شوتهای زمینی یک ترفند و راه عالی برای گلزنی بودند.
در FIFA 19 گیمپلی دچار تغییر و تحول عظیمی شد، فیچری تحت عنوان Timed Finishing به بازی اضافه شد که اگر با موفقیت در بازی آن را انجام میدادید شوتهایتان به طور معجزه آسایی قدرتمند شده و به احتمال زیاد به گل تبدیل میشدند، امکان جا به جا کردن دروازهبان با فشردن و جا به جایی آنالوگ سمت راست (R3 در پلیاستیشن) اضافه شد، هرچند که قبلاً سوییچ و جا به جایی دروازه بان با استفاده از تاچ پد در پلی استیشن کاملا ممکن بود اما این امر در مسابقات رسمی ممنوع بود اما امکان سوییچ دروازهبان با R3 همواره فراهم و قانونی بود. همچنین در FIFA 19 روند کلی گیمپلی به شوتهای از راه دور و سانتر کردن گره خورده بود و اکثر گلها اینگونه به ثمر میرسیدند.
در FIFA 20 بازهم گیمپلی تغییرات شگرفی داشت و بازی از روند سال قبل بسیار دور شده و به سمت بازی ای کندتر با درصد پاسهای اشتباه بیشتر و دفاعی راحتتر پیش رفت و دگیر Timed Finishing به اصطلاح OP (overpowered) نبود و در کل انگار بازی هیچ ربطی به نسخهی سال قبل خود نداشت.
در FIFA 21 مجدد بازی سرعتیتر شده و مبنای گیمپلی آن بر پایه یک سری اسکیل و دریبل سرعتی و خاص که تازه به بازی اضافه شده بود بنا شده بود، سانترهای کم ارتفاع و تیز بسیار قدرتمند بودند و راه عالی برای گلزنی به شمار میرفتند.
در FIFA 22 دیگر خبری از اسکیلهای قدرتمند قبلی نبود و هرچند که امکان استفاده از آنها وجود داشت اما هرگز به قدرتمندی FIFA 21 نبود، اسکلت کلی بازی به صورت پاسکاریهای متعدد و مانور دادن در محوطه جریمه حریف و ایجاد روزنهای برای گل زنی شکل گرفته بود.
در FIFA 23 شوتهای بیرون پا به نحو عجیبی قدرتمند شده بودند و اکثر آنها تبدیل به گل میشدند ارسال پاسهای هوایی و پشت دفاع حریف نیز بسیار پر کاربرد شده بود.
در FC 24 اما تغییرات نسبتاً بیشتر بود، چیزی که به شدت بازی را دچار تحول کرد playstyles خاص هربازیکن بود، به طوری که یک بازیکن برای مثال سرعت خارق العادهای داشت و یا دیگری شوتهای بغل پای فوق العادهای میزد، گیمپلی بازی بسیار متکی بر تواناییهای خاص هر بازیکن و نحوه استفاده از آن بود، گیم پلی بسیار سرعتی و اکثر پاسها تقریبا به مقصد خود میرسیدند. استفاده از گزینه Precision در تنظیمات مربوط با شوت زنی و اعمال آن در گیمپلی باعث میشد تا ضربات شما دقیقتر و محکم تر به سمت دروازه حریف شلیک شوند اما باید توجه میکردید که بازی به اندازه حالت Assisted جهت را برایتان خودکار تنظیم نمیکند و چالش اصلی همین جهت گیری دقیق است و اگر این کار را به خوبی انجام میدادید شوتهایتان خیلی قدرتمندتر و دقیقتر به سمت دروازده حریف فرستاده میشدند. این فیچر فقط در شوت تعریف نمیشد و با سانتر کردن به صورت Precision و تعویض منطقهی بازی با توپهای بلند نیز یک روش موثر در گیمپلی FC 24 بود. همچینین Power Shot ها اگر با دقت کافی زده میشدند امکان به ثمر رسیدن گل از این طریق بسیار بالا بود به خصوص اگر با بازیکنی مثل رودری که پلی استایل طلایی این امر را دارا بود این شوتها را میزدید.
تمام اینها را گفتم که مشخص شود بر خلاف نگاه از دور و عامیانه، گیم پلی مجموعه بازیهای FIFA و FC هر ساله دچار تحولات زیادی میشود. اما مسئله صرفا تغییر یافتن گیمپلی نیست بلکه مسئله این است که این تغییرات روند رو به پیشرفتی را ایجاد میکنند و یا خیر صرفا یک تغییر و دگرگونی برای ایجاد تفاوت است.
گیمپلی FC 25
گیمپلی بازی FC 25 بازهم نسبت به نسخهی قبلی خود دچار تغییراتی شده است. فیچرهایی مثل پلی playstyles و precision همچنان در بازی وجود داشته و تاثیر گذار هستند؛ شاید بتوان چنین گفت و حس کرد که سرعت بازی نسبت به نسخهی قبلی خود کمتر شده است و با بازی کندتر و آرام تری مواجه هستیم، تقریبا میتوان گفت که قدرت بدنی نسبت به گذشته کمی تاثیر گذاری بیشتری در گیمپلی دارد و همچنین پاسها نسبت به FC 24 با دقت کمتری مواجه هستند و سخت تر به مقصد خود میرسند، همچنین سیستم دفاع کردن در این نسخه نسبت به سال قبل راحت تر شده است. نکته خوبی که در بازی FC 25 وجود دارد این است که پَچ و نسخهی اولیهی بازی نسبت به نسخهی سال گذشتهی خود بسیار بالانس تر و معقولتر بود و به شخصه از تجربهی اولیه نسبت به سال قبل بیشتر راضی بودم.
با تمام اینها یک نکته بسیار کلیدی و واضح وجود دارد و اکثر گیمرها از طرفداران این سری از این مطلب آگاه هستند که هر نسخه از این مجموعه در طی آپدیتهایی که تقریباً تا پایان فصل بهار و نزدیک شدن به تابستان دریافت میکند به معنی واقعی کلمه كُنْ فَیَكُونُ و دگرگون میشود، به طوری که اگر در تابستان بخواهید آپدیت فصل زمستان یا پاییز را تجربه کنید انگار که با یک نسخه کاملا متفاوت سر و کار دارید.
در سال 2018 در مسابقات همگانی در ایران در رشتهی FIFA بازیها در چند پلتفرم مختلف از جمله PC و PlayStation برگزار میشد. نسخه کامپیوتر به صورت غیر قانونی روی سیستمها نصب شده و بازی اصلی خریداری نشده بود و در نتیجه پچ اولیهی بازی روی آن نصب و آپدیتی در کار نبود و نکته جالب توجه این جا است که نتایج در نسخه PC بسبار متفاوت تر از نسخهی PlayStation بود و بازیکنان بسیار دچار سردرگمی میشدند و ممکن بود برای یک شخص نتایج کاملا متفاوتی روی هر پلتفرم رقم بخورد و به این رخ داد به این خاطر است که آپدیتهای EA برای سری FC و FIFA در طول سال بسیار روند بازی و گیمپلی را تغییر میدهد. در واقع گویا نسخهی اصلی و نهایی آن چیزی که در تابستان هر سال بازی و تجربه میشود.
اما با تمام این حرفها گیمپلی کنونی بازی تقریباً گیمپلی متعادل و قابل قبولی را ارائه میدهد، اما یک مشکل اساسی که نه فقط این نسخه، بلکه ورژنهای سالهای قبل نیز به آن دچار بودند این است که در بازی رخ دادن اتفاقات غیر منتظره و رندوم که بازی را از روند عادلانهی خود خارج میکند بسیار رخ میدهد، شاید در فوتبال واقعی شانس نقش زیادی در رخ دادن برخی نتایج ایفا کند اما در یک ویدیو گیم آن هم مخصوصاً وقتی به صورت حرفهای و رسمی دنبال میشود این انتظار میرود که کمتر و در حد معقول اتفاقات این چنینی رخ داده و برد به بازیکنی برسد که حق بیشتری برای این امر دارد.
به عنوان مثال بارها رخ میدهد که شما توپ یک بازیکن را برای خود میکنید اما باز توپ در اختیار حریف قرار میگیرد بدون اینکه تلاش خاصی برای این امر انجام دهد و یا اینکه وقتی شوت حریف را بلاک میکنید بارها و بارها باز هم توپ دقیقا در مقابل پای حریف قرار میگیرد و به جهت دیگری حرکت نمیکند تا شانس موقعیت کاهش یابد و یا به طور عجیبی در یک بازی حتی با بازیکنهایی با اورال بالا و قدرتمند ضربات تک به تک شما و یا موقعیت های بسیار ساده از دست میروند و یا به تیرک برخورد میکنند آن هم نه یک بار بلکه بارها و بارها در حالی که حریف شما با خلق یک موقعیت با بازیکنی با قدرت بسیار کمتر موقعیتش را تبدیل به گل میکند که در بسیاری از موارد این رخ داد هیچ ارتباطی به مهارت و رقیبتان ندارد، حتی در انتهای رقابت، بخش آمار بازی نشان میدهد که شانس گل زنی شما بسیار بسیار بالاتر بوده و مثلا ۴ به ۰/۹ به نفع شما است اما نتیجه نهایی چیز دیگری است و شما بازندهی بازی هستید.
همین اتفاقات باعث میشود ثباتی در روند پیشرفت مهارتتان در بازی احساس نکنید. ممکن است یک روز نتایج عالی کسب کرده و بازی روانی از خود ارائه دهید اما دقیقا فردای همان روز مدام و پشت سر هم محتمل شکستهای عجیب و غریبی بشوید.
بخش تاکتیک و ارنج کردن تیم
قسمت تاکتیک و چینش تیم اما دچار تغییرات بسیاری شده است و دیگر با منوهای آشنای بازیهای سالهای گذشته همراه نیستیم و آن سیستم قدیمی جای خود را به سیستمی که EA آن را FC IQ نام گذاری کرده داده است، در قسمت Tactics شما میتوانید چند ترکیب متفاوت برای خود تعریف کنید، همچنین قابلیت جدیدی که به این بخش اضافه شده است این است که هر ترکیب دارای کُد خاص خود میباشد و شما میتوانید با وارد کردن کد مخصوص هر ترکیب و یا اشتراک گذاری آن در بخشهای مختلف بازی با سرعت بیشتری و بدون نیاز به چینش مجدد آن به ترکیب مورد نظر خود دست پیدا کنید، وقتی وارد تظیمان تاکتیک میشوید یک بخش به نام Tactical Preset وجود دارد که میتوانید Preset دلخواه خود را تنظیم و تعریف کرده و بسازید و یا از Preset های آماده بازی استفاده کنید، در قسمت پایینتر چینش اصلی ترکیب را مشخص میکنید و در بخشهای بعد نوع حالت تهاجمی و تدافعی تیم و عمق خط دفاعی را میتوانید مشخص کنید.
اما اصلی ترین تغییر در قسمت بعدی است جایی به نام Player Roles که جای قسمت Instructions را گرفته و خب یک جورهایی امکانات محدودتری در اختیار شما میگذارد، گزینه اول Role یا نقش بازیکن میباشد که بسته به موقعیت اصلی که در آن به بازیکن بازی میدهید گزینههای مختلفی در اختیار شما قرار میدهد.
برای مثال در پست وینگر میتوانید بین گزینههای خاصی مثل Inside Foward ،Winger و غیره سوییچ کنید که هر کدوم مدل بازی خاصی را ارائه میدهند، نکته جالب توجه در این بخش این است که برای بازیکنان نسبت به سبک بازی آنها در واقعیت حالتهای خاصی پیشنهاد شده است که با علامت + یا ++ مشخص شده است به عنوان مثال برای امباپه Advanced Forward ++ و False 9 + تعریف شدهاند که یعنی او در این نقشها بهترین بازی را از خود میتواند ارائه دهد.
اما طبق تجربهی شخصی من بهتر است این گزینه را بیشتر بر اساس نوع بازی شخصی خود انتخاب کنید نه گزینهای که بازی به شما پیشنهاد میکند، بازهم البته این یک امر اختیاری است که آیا میتوانید خود را با نقش پیشنهادی بازیکن وفق بدهید یا نه؟ قسمت بعدی در این بخش Focus است که همانطور که از نامش مشخص است میکند بازیکن بر چه نوع سبکی از بازی با توجه به نقشی که برایش انتخاب کرده اید متمرکز باشد.
بخش Ultimate Team
و اما بخش آلتیمیت تیم، محبوبترین و پر مخاطبترین بخش سری بازیهای FC و FIFA نیز دچار تغییراتی در ساختار خود شده است، تعداد بازیهای بخشهای مختلف اعم از فات چمپیونز و اسکوآدبتل کاهش یافته و همچنین سیستم امتیاز دهی بخش رایوالز دچار تغییر شده است به طوری که به جای کسب تعداد مشخص و خاصی از پیروزی باید امتیاز مشخصی کسب نمایید، همانطور که قبلا گفته شد حالت بازی Rush به بخش آلتیمیت تیم هم اضافه شده است و جوایز خاص خود را دارد، همچنین یکی از معضلات این بخش یعنی Contract و قرار داد بازیکنها از بازی حذف شده است تا بازیکنان با سرعت بیشتری به تجربه مسابقات بپردازند و پس از درخواستهای زیاد بابت حذف این مورد بالاخره توسعهدهندگان بازی آن را کنار گذاشتند.
مشکلات همیشگی این بخش البته همچنان پا بر جا هستند، مثل نقش پول واقعی در تعیین نتایج بازی، شما میتوانید با پرداخت پول و خرید فیفا پوینت پکهای مختلفی را در بازی بازکرده و از این طریق شانس خود را برای دریافت بازیکنان و کارتهای قدرتمند تر افزایش دهید، همچنین باوجود اینکه EA با خرید و فروش سکه و کوین در بازی به طور رسمی مخالفت میکند و گاهی شاهد بن شدن مارکت و یا اکانت برخی از بازیکنان بودهایم، اما همچنان با روشهایی بسیار ساده امکان تبادل و فروش این مورد در بازی وجود داشته و هیچ اتفاقی برای خریدران و فروشندگان اتفاق رخ نمیدهد و همین امر باعث میشود با هزینه کردن پول حقیقی و خرید کوین بازیکنان بسیاری قدرتمندی را از مارکت بازی خریداری کرده و تیم به شدت قوی تشکیل بدهید.
این مورد را هم به این اضافه کنید که هرچقدر بازیکن ماهری باشید در مقابله با تیمی که بازیکنان آیکون و تاپی در اختیار دارد به مشکل خواهید خورد و گاهی بردن چنین تیمهایی غیر ممکن است، هرچقدر هم که پلیر و بازیکن قابلی باشید. همچنین برخی بازیکنان حتی با اورالهای معمولی به نحو عجیبی قدرتمند بوده و غیر قابل کنترل توسط حریف هستند. یک سری از بازیکنان بزرگ و تاپ نیز به نحو خارق العاده قوی و غیر قابل مهار طراحی شدهاند که خود این پدیده باعث اثر گذاری بیشتر پول واقعی در بازی میشود.
سرورهای بخش آلتیمیت تیم در روز های ابتدایی عرضه بسیار دچار مشکل بودند اما اکنون و به مرور این مشکلات کمتر شدهاند، هرچند مثل تمام بازیهای دیگر برای بازیکن ایرانی مشکلات تحریمی و اینترنتی همچنان پا برجا هستند و ممکن است با مشکلات زیادی اعم از پینگ بالا و عدم اتصال به سرور بازی مواجه شوید و نیازمند به DNS های مختلف برای اتصال به بازی خواهید بود.
بخشهای دیگر قابل بازی
بخشهای قابل بازی و آشنای همشگی سری نیز اعم از Kick off، Manager Career، Player Career، Clubs، Seasons، Online Friendlies همچنان در دسترس هستند، در بخش Clubs بخش شخصیسازی بازیکن کاملتر از پیش شده است و میتوانید مثل همیشه با بازیکنی که خودتان طراحی کردید به مسابقه و رقابت بپردازید.
اما به بخش کریر مود بازی موارد جالبی اضافه شده است که یکی از آنها Live Star Points میباشد، این مورد باعث میشود تا مواردی مثل موقعیتهای برخی لیگهای مختلف، مصدومیتها، انتقالها و غیره با دنیای واقعی فوتبال هماهنگ بشوند.
در بخش Player Career امسال امکان بازی در قالب یک سری از بازیکنان آیکون و بازنشسته امکان پذیر شده است و دیگر مجبور نیستید فقط با بازیکنانی که حتما در حال حاضر شاغل در دنیای فوتبال هستند به تجربه این بخش بپردازید.
بخش Kick off نیز خود شامل قسمت های مختلف همیشگی مثل بازی با قوانین خاص و خانگی، برد دو از سه، بازی کلاسیک و غیره میشود به اضافهی قسمت جدید راش.
نکتهای که درمورد قسمت Kick Off و به طور کلی بخشهای آفلاین FC وجود دارد و همیشه هم دربارهی این سری مطرح بوده است این مورد است که گیمپلی این بخشها با بخش آلتیمیت تیم گویا تفاوت قابل حس زیادی دارد، درست است که به هر حال تجربه بر خط و آنلاین متفاوت از تجربهی آفلاین و غیر اینترنتی است اما برای FC این تفاوت انگار بسیار بیشتر از سایر بازیهاست و به نظر میرسد که EA خیلی وقتی روی بخش آفلاین بازی و بهینه سازی آن نمیگذارد چیزی که به ویژه در مسابقات داخلی کشورمان احساس میشود زیرا که اکثر تورنمنت ها به صورت آفلاین و در مود Kick Off برگزار میشوند و برای اکثر بازیکنان این تفاوت بسیار مشهود است.
در بخش Seasons نیز میتوان به صورت آنلاین با تیمهای ملی و باشگاهی واقعی جهان به رقابت با دیگر بازیکنان پرداخت، بخشی که پس از رونق گرفتن آلتیمیت تقریباً به دست فراموشی سپرده شد و اکنون نیز بازیکنان کمی در این بخش مشغول به بازی هستند، نمیدانم چقدر این مطلب به واقعیت نزدیک است اما اینطور احساس میشود که سرورهای این بخش بسیار ضعیفتر از آلتیمیت تیم هستند.
در قسمت Online Friendlies هم میتوانید با تیمهای ملی و باشگاهی با دوستان خودت یا به صورت رقابتی و یا به صورت Co-Op بازی کنید.
جلوههای بصری و گرافیک هنری و فنی
در حیث جنبههای گرافیکی و بصری جهش خارق العادهای نسبت به سال قبل رخ نداده است اما همچنان با گرافیک بصیری بسیار خوب و قابل قبولی روبهرو هستیم، چهرهی بازیکنان، چمن، نور پردازی و حتی چهرهی تماشاگران به خوبی پردازش و طراحی شدهاند و انیمیشنهای متنوعی در بازی وجود دارند.
المانهای منحصر به فرد لیگهای بزرگ جهان به خوبی طراحی شدهاند، لایسنس رسمی اجزای مختلف اکثر باشگاههای بزرگ و کوچک در بازی وجود دارد و جو استادیومها و ورزشگاهها به واقعیت نزدیک بوده و لذت بخش هستند. در جنبهی فنی هم بازی به با نرخ فریم ۶۰ فریم بر ثانیه روی کنسول PS5 به طور ثابت اجرا میشود و تقریبا شاهد افت فریم در بازی نیستیم،همچنین مشکلی در لود شدن بافتهای محیط به ویژه وقتی دوربین در داخل رختکن بازیکنان قبل از بازی قرار دارد و یا در حین بازی روی تماشاگران زوم میکند تقریباً وجود ندارد.
در ابتدای عرضه بازی منوی بازی با مشکل کُندی مواجه بود که با عرضهی آپدیتهایی این مشکل به مرور بهبود پیدا کرد. یک ایراد فنی که اما میتوان به بازی گرفت و در بخش گیم پلی به آن نیز اشاره شده مشکل در به دست آوردن توپ و رد شدن توپ از درون پای بازیکنان است که گاهی رخ میدهد و با زوم کردن در آن صحنه متوجه آن خواهید شد.
در نهایت EA در بازی FC 25 سعی کرده است تا یک تجربهی استاندارد و همیشگی همراه با ایجاد تغییرات و تنوع جزئی در بخشهای مختلف را به مخاطب ارائه کند تا شاید کمی از آن حالت رکود و تکراری خود فاصله بگیرد اما همچنان اکثر مشکلات همیشگی این سری را نیز با خود یدک میکشد، اما خب با توجه به نبودن گزینهی خاص دیگری بجز شبیه ساز فوتبالی Konami در کنار EA Sports FC به شخصه همچنان انتخابم برای تجربهی یک بازی فوتبالی مجموعه بازیهای EA از این ورزش محبوب خواهد بود.
نقد و بررسی
EA Sports FC 25
بازی FC 25 یک تجربهی آشنا و همیشگی از این مجموعه را ارائه میدهد، با ویژگیهای جدید و هرچند جزئی و البته همچنین همراه با یک سری مشکلات همیشگی به خصوص بی ثباتی در گیمپلی و روند بازی، در هر حال تجربهی این عنوان یک تجربهی بسیار آزار دهنده نخواهد بود و برای دوست داران ورزش فوتبال، همچنان میتواند بهترین گزینه برای غرق شدن در جهان این ورزش هیجان انگیز باشد و یک تجربهی متوسط را برای مخاطب خود فراهم میسازد.
مثبت
- ارائه گیمپلی متعادل و بالانستر نسبت به سال گذشته
- گرافیک بصری و فنی مناسب و لایسنس تیمها و بازیکنان
- هیجان انگیز بودن حالت Rush در ابتدای تجربه بازی
- وجود بخشهای متنوع برای بازیکنهای جدید
منفی
- دخیل بودن زیاد شانس در گیمپلی بازی و رخ دادن اتفاقات عجیب و بی ثباتی بازی در این مورد
- تاثیر بسیار زیاد پول واقعی در بخش آلتیمیت تیم
- قوی بودن و اثر گذاری بیش از حد برخی بازیکنان در بازی
- عدم توجه به بهینه سازی بخشهای دیگر به غیر از آلتیمیت تیم
- تکراری شدن بخشهای مختلف بازی برای طرفداران قدیمی