در میان تمام آثار سبک وحشت و بقا که طی سالهای گذشته که ریمیک شدهاند، Until Dawn یک تجربه منحصر بفرد است. علیرغم اینکه نسخه اصلی این بازی بازاریابی خوبی را پشت سر نگذاشته بود، اما فروش فراتر از انتظاری را تجربه کرد. موفقیت بازی Until Dawn برای استودیوی Supermassive Game شهرت بسیار زیادی را به همراه داشت و باعث شد تا این استودیو، فرصت ساخت سری بازی The Dark Pictures Anthology را به دست بیاورد. بازی Until Dawn از آن بازیهای محبوب پلی استیشن است که تا به امروز همچنان در انحصار کنسول نسل هشتمی سونی یعنی پلی استیشن 4 باقی مانده است. اما ظاهرا قرار است اوضاع تغییر کند زیرا نسخه بازسازی شده این بازی به زودی برای کنسول پلی استیشن 5 عرضه خواهد شد. بر همین اساس در این مقاله نگاهی داریم به هر آنچه که از بازی Until Dawn Remake میدانیم
توسعه دهنده
جالب است بدانید بازی Until Dawn Remake توسط استودیوی Supermassive Game توسعه پیدا نکرده است. بلکه استودیوی دیگری تحت عنوان Ballistic Moon وظیفه توسعه ریمیک این بازی را بر عهده داشته است. اگرچه این استودیو تازه کار است و این اولین پروژه آنها محسوب میشود اما توسعه دهنگان این استودیو همگی سابقه کار در استودیوی Supermassive Game و نسخه اصلی بازی Until Dawn را در کارنامه خود دارند.
بخش پرولوگ بازسازی شده
به جز بخش پرولوگ بازی، سایر بخشهای داستانی بازی دست نخورده باقی ماندهاند. بخش پرولوگ بازی نسبت به نسخه اصلی بسیار متفاوت خواهد بود. این طور به نظر میرسد سکانسهای بیشتری به این بخش اضافه شده تا بار احساسی و تاثیر عاطفی بیشتری داشته باشند. تغییر قاب بندی سینمایی سکانسهای داستانی و همچنین اضافه کردن پیشزمینههایی برای درک بهتر اتفاقاتی که منجر به شروع داستان اصلی بازی میشوند، از جمله دیگر تغییراتی است که شاهد آنها خواهیم بود.
موتور Unreal Engine 5
بازی با موتور Unreal Engine 5 ساخته شده که خبر بسیار خوبی است. بازی در زمان خود روی PS5 هم گرافیک بسیار خوبی داشت و حال به لطف موتور آنریل انجین 5 میتوانیم شاهد جزئیات و گرافیک بصری وقع گرایانهتری باشیم. به علاوه کیفیت تکسچرها و متریالها به طور قابل توجهی بهبود یافته و جزئیات مربوط به سیالات نیز در بازی واقع گرایانهتر خواهد بود. به طور مثال پاشیدن خون در بازی واقعی تر خواهد بود. از آنجایی که برف و حتی آب در محیط بازی به وفور یافت میشوند، بسیار جالب خواهد بود تا ببینیم که بهبودهای گرافیکی اعمال شده، تا چه میزان باعث میشوند تا برف، یخ، آب و دیگر عوامل، تاثیر واقع گرایانهتری بر روی شخصیتهای بازی داشته باشند.
جراحات قابل مشاهده و به روز رسانی مرگها
بهبودهای گرافیکی را در صورت و چهره شخصیتهای اصلی نیز میتوان مشاهده کرد. جایی که زخمها و کبودیها بر رو صورت شخصیتهای بازی بسیار واقعی تر به نظر میرسند و جزئیات خوبی دارند. البته به گفته سازندگان، این تغیرات و بهبودهای بصری در مرگهای شخصیتها نیز اعمال شده است اما در این رابطه فعلا جزئیات بالایی نداریم. باید ببینم آیا این تغییرات تنها شامل اضافه شدن جزئیاتی خواهد بود تا مرگ شخصیتها حداقل از نظر ظاهری واقع گرایانهتر به نظر برسد، یا اینکه تغییرات عمدهتری را شاهد خواهیم بود.
انمیشنهای بهبود یافته
شاید کلمه کلیدی این مقاله را بتوان واقع گرایی بر شمرد. به کرات گفتیم که بازی قرار است واقع گرایانهتر باشد و باز هم آن را تکرار میکنیم. زیرا این موضوع فقط به ظاهر شخصیتها و تکسچرها محدود نمیشود. در بازی Until Dawn Remake، کاراکترها با جزئیات بسیار بیشتری بازسازی شدهاند و حتی انیمیشن کاراکترها نیز بسیار بهبود یافته است. همچنین با نگاهی به تریلرهای بازی، میتوان تغییرات مدل کاراکترها را به وضوح مشاهده کرد. به علاوه انیمیشن کاراکترهای بازی (حرکات، ژستها و زبان بدن کاراکترها) نیز در مقایسه با نسخه اورجینال بسیار طبیعیتر هستند. از این روی، کاراکترهایی را در بازی داریم که نه تنها جزئیات بالایی دارند، بلکه بسیار واقعی به نظر میرسند.
دوربین سوم شخص جدید
همان طور که پیشتر گفتیم، بسیاری از سکانسهای بازی در زمینه قاب بندی سینمایی دستخوش تغییراتی شدهاند. مهمترین این تغییرات اضافه شدن دوربین سوم شخص به برخی از سکانسهای بازی است. این ویژگی جذاب، باعث میشود تا از زوایه متفاوتی به بسیاری از اتفاقات و رویدادهای بازی نگاه کنید و همچنین روایت داستانی نزدیکتری را امکان پذیر میکند. البته هنوز دوربین ثاب کلاسیک (مخصوص عناوین وحشت و بقا) در این بازی وجود دارد. اما به هر صورت باید به مشاهده بسیاری از سکانسهای بازی از زاویه دوربین جدید عادت کنید.
کالکتیبلهای جدید
در نسخه اصلی بازی آیتمهای کالکتیبلی تحت عنوان Totem وجود داشتند که به نوعی از اتفاقات آینده مثل مرگ یا زنده ماندن برخی شخصیتها و همچنین برخی انتخابها و پیامدهای خاص آنان خبر میداد. 30 عدد از این کالکتیبلها در رنگهای متفاوتی در بازی وجود داشتند. جالب اینجاست که سازندگان مکان این 30 توتم را در بازی ریمیک تغییر دادهاند و حتی شش Totem جدید را به بازی اضافه کرده که Hunger نام دارند. اینکه این توتمها چه اهمیتی در داستان بازی دارند، هنوز مشخص نیست ولی مطمئنا بهانه خوبی است تا کمی در محیطهای بازی بیشتر کاوش کنیم.
محیطهای جدید
اگرچه خبری از محیطهای گسترده و وسیع جدید نیست اما سازندگان، محیطهای کوچکی را به بازی اضافه کردهاند. این محیطهای کوچک نواحی قابل تعاملی هستند که به واسطه تعامل با آنها میتوانید جزئیات بیشتری از دنیای بازی به دست آورید. بنابراین اگر به دنبال این بودید تا از رازهای پشت پرده و Loreهای برخی از مناطق بازی اطلاعات بیشتری به دست آورید، این ویژگی جدید قطعا برای شما جذاب خواهد بود.
موسیقی و صداگذاری
طراحی صدا و موسیقی از المانهای کلیدی یک تجربه دلهره آور سینمایی هستند. بازی Until Dawn Remake نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای غوطه ور کردن بیشتر بازیکنان در اتمسفر خوفناک و دلهره آور خود تغییرات بنیادی را در زمینه صداگذاری و همچنین موسیقیهای بازی اعمال کرده است. موسیقیهای نسخه ریمیک توسط آقای Mark Korven ساخته شدهاند. کسی که با آثاری چون The Lighthouse و The Witch نزد طرفداران فیلمهای کلاسیک نامی بسیار آشناست. به نظر میرسد که قرار است حسابی از موسیقیهای بازی لذت ببریم.
ویژگیهای نسخه PC
خبر خوب این است که بازی Until Dawn Remake برای PC نیز منتشر خواهد شد. نسخه PC بازی به مانند پورتهای قبلی پلی استیشن از DLSS 3.7 و AMD FSR 3.1 و همچنین نرخ فریم نامحدود پشتیبانی میکند. برای تجربه بازی میتوانید از کنترلر دوال سنس (دیوایسهای دیگر و Steam input نیز پشتیبانی میشوند) استفاده کنید. به علاوه از مانتیورهای فوق عریض با نسبت تصویر 21:9 نیز پشتیبانی میشود. اگرچه نسخه رایانه شخصی از نسبت تصویر 16:9، نسبت تصویر سینمایی 23.9:1 و حتی یک نسبت تصویر “رایگان” برای سفارشیسازی بیشتر نیز پشتیبانی میکند.
سیستم مورد نیاز
در همین ابتدا باید بگویم که بدون در نظر گرفتن کیفیت اجرای بازی، شما باید حداقل ویندوز 10 یا 11 و 70 گیگابایت فضای خالی در رایانه شخصی خود داشته باشید. برای اجرای بازی روی روزلوشن 720p/30 FPS و تنظیمات گرافیکی Low به پردازنده Core i7 4790K یا Ryzen 5 1500X و 8 گیگابایت RAM و کارت گرافیک GeForce GTX 1660 یا Radeon RX 470 یا کارتهای گرافیکی هم رده با 6 گیگابایت VRAM احتیاج دارید. برای اجرای بازی روی روزلوشن 1080p/60 FPS و تنظیمات گرافیکی متوسط به پردازنده Core i5 8600 یا Ryzen 7 2700X و 16 گیگابایت RAM و کارت گرافیک GeForce RTX 2060 یا Radeon RX 6600XT نیاز دارید.
برای اجرای بازی بر روی حالت گرافیکی 1440p/60 FPS یا 4K/30 FPS و تنظیمات گرافیکی High، علاوه بر هارد اس اس دی NVMe، پردازنده Core i5 8600 یا Ryzen 7 2700X و 16 گیگابایت RAM و کارت گرافیک GeForce RTX 3080 یا Radeon RX 6800 XT ضروری است. در نهایت برای اجرای بازی بر روی حالت 4K/60 FPS و تنظیمات گرافیکی Very High به پردازنده Core i7 11700K یا Ryzen 7 5800X3D و 16 گیگابایت RAM و کارت گرافیک GeForce RTX 3080 Ti یا Radeon RX 6900XT نیاز خواهید داشت.
قابلیت Ray Tracing
بازی Until Dawn Remake از قابلیت رهگیری پرتو برای سایهها، امبینت اکولوژن و انعکاسها بهره میبرد. منتها سازندگان مشخص نکردهاند که برای فعال کردن این قابلیت بر روی PC به چه سخت افزاری احتیاج خواهید داشت. اما در هر حال طبق ویدئوهای منتشر شده، با وجود قابلیت رهگیری پرتو یا همان ری تریسینگ، کیفیت نورپردازی و سایههای بازی به شکل قابل توجهی بهبود پیدا میکند.
ویژگیهای Accessibility
تنظیمات و گزینههای قابلیت Accessibility در بازی Until Dawn Remake نیز وجود خواهند داشت اما جزئیات دقیق آنها مشخص نشده است. تنها مکانیسم Don’t Move که باید بازیکنان هیچ حرکتی نکنند اسم خود را به Stay Calm تغییر داده است و مخصوص افرادی است که از تجهیزات جانبی استفاده میکنند که فاقد ژیروسکوپ است.
اتصال اجباری اکانت PSN
متاسفانه برای تجربه بازی Until Dawn Remake روی PC نیز باید ابتدا وارد حساب کاربری PSN شوید و در غیر این صورت قادر به تجربه بازی نخواهید بود. این موضوع در ارتباط با بازیهای آینده سونی یعنی Horizon Zero Dawn Remastered و Lego Horizon Adventures نیز صدق میکند. امیدواریم سونی در آینده نزیک در این تصمیم خود تجدید نظر کند.