استودیوی بازیسازی Naughty Dog بعد از ساخت آثاری همچون Dream Zone ،Rings of Power و غیره، کار خود را با ساخت آثار پلتفرمر جذابی از جمله نسخههای اولیهی سری بازیهای Jak and Daxter و Crash Bandicoot ادامه داد. با این حال بعد از گذشت چند سال این استودیوی محبوب پلیاستیشن محور اصلی فعالیتهای خود را روی ساخت آثار و بازی های داستانی واقع گرایانه و قرار داده است و ساخت چنین آثاری باعث شد تا در میان استودیوهای مختلف و مدرن بازیسازی اسم و رسمی برای خود پیدا کند.
سری بازی های داستانی Uncharted و The Last of Us هم اکنون دو غول بزرگ مجموعهی پلیاستیشن به حساب میآیند و هر کدام از این دو عنوان به خودی خود از آثار فاخر صنعت ویدئوگیم محسوب میشوند. در حالی که تجربهی همهی بازی های استودیوی ناتیداگ سرگرم کننده، جذاب و لذت بخش میباشد، اما برخی از آنها به طور قابل توجهی داستان سرایی فوق العاده ای را نه تنها در میان آثار این استودیو بلکه در بین تمامی بازی های ویدئویی ارائه میدهند. با رسانهی گیم پالت و معرفی برخی از این عناوین جذاب و فراموش نشدنی همراه باشید.
توجه داشته باشید که این نوشتار شاید کمی داستان کلی بازیها را اسپویل کند.
Jak and Daxter 2
نمره در وبسایت متاکریتیک برای نسخه پلیاستیشن ۲: ۸۷ از ۱۰۰
پلتفرمها: PS2، PS3، PS4، PS Vita
تاریخ عرضه: ۱۴ اکتبر ۲۰۰۳
سری بازی Jak and Daxter به عنوان یکی از بهترین آثار پلتفرمر در میان دیگر عناوین این ژانر شناخته میشود. نسخه اول این مجموعه دارای داستان گویی قوی با تمرکز بیشتر بر جنبهی کمدی آن و جهانی رنگارنگ میباشد. با این حال قسمت دوم آن یعنی Jak 2 این عنوان را یک پله ارتقاء میدهد. در حالی که همچنان جنبههای طنز و بامزه در آن وجود دارد (مخصوصا بخاطر حضور شخصیت Daxter)، اما این عنوان از جمله بازی های داستانی است که روایتی بسیار تاریکتر، عمیقتر و مستحکمتری را ارائه میدهد. با اینکه شاید چنین تغییری به مذاق برخی افراد خوش نیاید، اما این تغییرات به طور کلی برای این باز عالی عمل کرده و روی آن نشسته است.
بازی جریان رشد و بلوغ مجموعه و همچنین خود شخصیت Jak را دنبال میکند. نه تنها گیمپلی بازی بهود و گسترش یافته و پر محتوا تر شده است، بلکه داستان اکنون در اولویت روند بازی قرار دارد، از جمله ارتقاء شخصیت پردازی Jak با زوایای شخصیتی بیشتر و برخورد با مشکلات و مسائل دنیا و زندگی واقعی. در وهلهی دوم بازی پیچ و تابها و پیچشهای زیادی داشته که همین امر آن را بسیار ازشمند و هیجانانگیز میکند. Dexter نیز نقش خود را به عنوان یک شخصیت مکمل با اخلاقیات متضاد برای شریک و همراه خود به خوبی ایفا میکند، به طور کلی Jak 2 یک روایت متعادل و در عین حال بلند پروازانه و جاهطلبانه را ارائه میدهد.
Uncharted 2: Among Thieves
نمره در وبسایت متاکریتیک برای نسخهی پلیاستیشن ۳: ۹۶ از ۱۰۰
پلتفرمها: PS3، PS4
تاریخ عرضه: ۱۳ اکتبر ۲۰۰۹
بدون شک Uncharted 2 یکی از بهترین آثاری است که استودیوی ناتیداگ در طول تاریخ خود خلق کرده است، این عنوان را میتوان یکی از بهترین بازی های داستانی و اکشن دههی ۲۰۰۰ میلادی توصیف کرد. از دلایل محبوبیت و شهرت این بازی میتوان به وجود سکانسهای به شدت هیجان انگیز و با انرژی، کات سین و صحنههای سینمایی دیوانه کننده و گانپلی عالی آن اشاره کرد. همچین این عنوان روایت داستانی بی نظیری نیز به همراه دارد. نباید این عنوان را یک بازی کلیشهای با داستانی صرفاً خوب توصیف کرد بلکه نقش خود را به عنوان یک بازی اکشن ماجراجویی پر از شور و هیجان به بهترین شکل ایفا میکند.
بازی ماجرای شخصیت پر هیجان و شر و شور خود یعنی Nathan Drake را پس از گذشت دو سال از حوادث و وقایع نسخه اول دنبال میکند. از ویژگیهای بازی میتوان به داشتن حال و هوایی همچون آثار سینمایی با تِم دسیسه و جاسوسی، ماجراجویی در دور تا دور جهان و گروهی از شخصیتهای فرعی دوست داشتنی اشاره کرد. داستان بازی یک روایت فراگیر حول محور، سفر به دور دنیا، یافتن و در نهایت حفاظت از شهر گمشدهی Shambala را ارائه میکند.
این روایت به شکل بسیار عالی پیاده سازی شده است و شامل پیچشها و گرههای داستانی و همچین وجود شوخ طبعی و کُمدی در میان این موارد میباشد. بازی به دلیل حضور شخصیت های فوق العادهاش در آن بسیار درخشان ظاهر میشود، از جمله Elena، Chloe، Schafer و Tenzig همه و همه شخصیتهایی بسیار دلپذیر بوده و هر کدام دارای انگیزههای واقع بینانه و منطقی میباشند، و البته بسیار خوب توسط نویسندگان مجموعه نوشته و پرداخته شدهاند.
Uncharted 4: A Thief’s End
نمره در وبسایت متاکریتیک برای نسخهی پلیاستیشن ۴: ۹۳ از ۱۰۰
پلتفرمها: PC، PS5، PS4
تاریخ عرضه: ۱۰ مِی ۲۰۱۶
داستان این قسمت از مجموعه بازی های Uncharted دربارهی یکی از بزرگترین شکارهای گنج تاریخ یعنی آرمانشهر شکست خوردهی Henry Avery میباشد. داستان بازی درمورد تلاش بی وقفهی نیتن دریک به همراه برادر خود و Sully برای جست و جوی Libertalia در حالی که زندگی عادی و روزمرهیشان را برای این کار رها کردهاند میباشد.اکنون نیتن یک خانوادهی دوست داشتی دارد، یک شغل هیجان انگیز و به طور کلی یک زندگی منظم و آرام. اما او تمامی اینها را برای تجربهی یک ماجراجویی دیگر رها میکند.
بازیکنان در این بازی گویا با تجربهی یک اثر سینمایی رو به رو هستند و اصلا انگار نه انگار که این عنوان ۸ سال پیش منتشر شده است و انقدر از زمان انتشار آن گذشته است! آنچارتد ۴ به بازیکنان عطش نیتن برای تجربه ماجراجویی که شاید خود خواهانه هم باشد را به خوبی نشان میدهد. بازیکنان ممکن است حتی در طول روند بازی گاهی به خاطر ترک کردن اِلِنا احساس گناه کنند.
تقابل شگفت انگیز نیتن، سَم و پناهگاه شکست خوردهی دزدان دریایی که آنها در جست و جوی آن هستند، باعث خلق یک خط داستانی خارق العاده شده است. این قسمت یک پایانبندی عالی برای یک سری محبوب بوده و یک درس عالی است برای اینکه یک داستان خوب چگونه باید باشد. به همین خاطر است که این عنوان یکی از برترین بازی های داستانی ناتیداگ به شمار میرود.
The Last of Us
نمره در وبسایت متاکریتیک برای نسخهی پلیاستیشن ۳: ۹۵ از ۱۰۰
پلتفرمها: PS3، PS4
تاریخ عرضه: ۱۴ ژوئن ۲۰۱۳
به عقیدهی بسیاری The Last Of Us یکی از بهترین داستان های تاریخ صنعت ویدئو گیم را ارائه میدهد. همه چیز تقریبا در داستان این شاهکار استودیو ناتی داگ بی نقص عمل میکند، شخصیت پردازی شخصیت های اصلی و فرعی، فضا سازی، اتمسفر حاکم بر جهان بازی، گیم پلی و همه و همه بسیار متناسب با عناصر مختلف بازی در هم تنیده شده اند و به بهترین شکل در کنار هم عمل میکنند.
عواطف انسانی که در داستان د لست آف اس به چالش کشیده میشود شاید در کمتر مدیومی به اندازه این عنوان در قالب یک ویدئو گیم قابل لمس باشد. نگاهی متفاوت به فلسفهی درست و غلط در زندگی بشر، اینکه چطور ما با پروتاگونیست اصلی بازی جوئل احساس همدردی میکنیم، اما وقتی از دور به قضایا نگاه میکنیم این احساس همدردی شاید خیلی هم منطقی و انسانی به نظر نرسد، اما با این حال ما آن را تجربه کردهایم و همین امر باعث میشود دائم بین احساس عذاب وجدان، همدردی و حق دادن به جوئل و حتی خودمان سردرگم شویم.
تک تک دیالوگهای بازی، صحنههای سینمایی، به ویژه صحبت های رد و بدل شده بین پروتاگونیست های اولیه و ثانویه بازی یعنی جوئل و اِلی به بهترین شکل طراحی و نوشته شدهاند و هر خط از آنها به درک بهتر بازیکن از روایت و داستان بازی کمک شایانی میکند.
The Last of Us Part II
نمره در وبسایت متاکریتیک برای نسخهی پلی استیشن ۴: ۹۳ از ۱۰۰
پلتفرم ها: PS4، PS5
تاریخ عرضه: ۱۹ ژوئن ۲۰۲۰
درمورد The Last Of Us Part II به ویژه داستان این بازی چه بین طرفداران و چه منتقدان اختلاف نظر های زیادی وجود دارد. بسیاری معتقدند که همچنان داستان نسخه اول بهتر از قسمت دوم است هرچند که قسمت دوم هم داستان عالیای را ارئه میدهد، امّا به عقیدهی من د لست آف آس پارت ۲ نه تنها داستان را به اوج خود میرساند بلکه نسخهی گسترش یافته و کاملتر قسمت اول میباشد، داستان د لست آف آس ۲ کامل است.
تمام احساسات و تناقضات عاطفی که در قسمت اول در ما بر انگیخته میشد در قسمت دوم به شکل شدید تری ما را درگیر خودش میکند، د لست آف آس پارت ۲ همه چیز دارد، از تلاش برای غیر کلیشهای بودن در همان آغاز داستان بازی تا خشونت در بالاترین حد ممکن، خانواده دوستی و فداکاری، عطش برای انتقام، آرامش پیش از طوفان، ببخش و رها کردن و غیره.
وجود گروهک های نظامی و عقیدتی در جهان بازی، تلاش برای بقاء، ساخت دنیا از نو و هر چیزی که از یک جامعه بشری پسا آخر و زمانی انتظار دارید در این بازی وجود دارد. اما اساس داستان این قسمت جایی است که شما در قالب شخصیت ابی شروع به بازی و فعالیت میکنید، اینجاست که تمام قضاوتها و همدردیها و نفرتهایی که در نسخه اول و ابتدای همین قسمت داشتید زیر سوال برده میشود، و در تمام طول بازی و حتی تا مدت ها پس از اتمام آن دائم با خود کلنجار خواهید رفت که در نهایت حق با که بود؟ آیا اصلا میشود در چنین جهانی به طور مطلق خوب و بد را تعریف کرد؟ آیا میتوان حق را همیشه صد در صد به یک قشر یا یک فرد خاص اختصاص داد؟ همه اینها سوالات بنیادینی است که این بازی در ذهن شما قرار میدهد. اگر بخواهم راجع به داستان د لست آف آس پارت ۲ به طور کامل بحث کنم فرصت بسیاری نیاز است، اما همین قدر بدانید که یکی از فراموش نشدنیترین تجربه هایی است که میتوانید آن را تجربه کنید؛ پر از مفاهیم انسانی عمیق و پیچیده.
به پایان این نوشتار رسیدیم، ممنون که با من و رسانهی گیم پالت همراه بودید، امیدوارم از مطالعهی این مطلب لذت کافی را برده باشید.