مجموعه Final Fantasy جزو قدیمیترین عناوین نقشآفرینیست که در طول دههها و نسلهای مختلف، نظر گیمرهای زیادی را به خود جلب کرد. بازی فاینال فانتزی مترادف در ژانر JRPGست و منبع الهام بازیهای زیادی در این سبک شده است. فاینال فانتزی تنها یک مجموعۀ بزرگ نیست، بلکه به قدری در ارائه تجربیات متفاوت خلاقیت دارد که همیشه نامش در کنار بهترینها ذکر میشود.
باتوجه به اینکه صدها بازی فاینال فانتزی در ژانرهای مختلف وجود دارد، هیچوقت نمیتوان گفت اگر این سری را دوست دارید، فلان بازی را هم دوست خواهید داشت. با این حال، بازیهای JRPG زیادی وجود دارند که در جزئیترین حالت، ایدههایی از این سری گرفته باشند. در این مقاله قصد داریم بازیهایی شبیه به فرانچایز فاینال فانتزی را به علاقهمندان معرفی کنیم.
مهم نیست کدام نسخه از این سری را دوست دارید، در این مطلب ۱۵ بازی و مجموعۀ مختلف داریم که قطعا نظرتان را جلب خواهد کرد. با گیم پالت و ادامۀ این مقاله همراه باشید.
سری Dragon Quest
مدتها پیش از اینکه Sqauresoft به Square Enix تبدیل شود، این شرکت Final Fantasy را به عنوان آخرین راه برای فرار از ورشکستگی میدید. سکۀ اسکوئر تنها یک طرف داشت و آن هم موفقیت بی چون و چرای بازی بود. با این حال، قمار این شرکت در نهایت یک رقیب سرسخت را برایشان به وجود آورد.
حدودا یک سال قبل از اینکه شرکت اسکوئر بازی فاینال فانتزی را به بازار عرضه کند، این کمپانی یک عنوان نقشآفرینی و نوبتی با نام Dragon Quest را عرضه کرد. Dragon Quest در کنار تقویت ژانر JRPG و سیستم مبارزات نوبتی، به بازار بازیهای نقشآفرینی به خصوص در ژاپن کمک شایانی کرد. درحالی که بازی فاینال فانتزی در اکثر کشورها انتخاب شماره یک ژانر RPG است، اما Dragon Quest در کشور ژاپن جایگاه بزرگتری دارد. دیگر چه انتظاری میتوان از محصول آکیرا توریاما (Akira Toriyama) داشت؟
درحالی که هر نسخه از فاینال فانتزی سیستم مبارزات و مکانیکهای متفاوتی را امتحان و بررسی میکند، سری Dragon Quest رویهای کاملا متفاوت را پیش میگیرد. برای مثال، مبارزات نوبتی این سری همواره در تمام نسخهها حاضر بودند. این یک نکته منفی نیست. با وجود چنین رویهای، سادگی همواره نکتهای برای لذت بردن از این مجموعه بوده است. نقاط قوت Dragon Quest داستان حماسی، شخصیتپردازی خوب و موسیقی متن شنیدنی آن است.
این مجموعه ۱۱ نسخۀ اصلی دارد و تعداد کمی از آنها در پلتفرمهای مدرن قابل تجربه هستند. برای بازی کردن Dragon Quest 11 راهها و انتخابهای زیادی دارید اما تجربۀ Dragon Quest 7 به یک PlayStation 2 یا Nintendo 3DS نیاز دارد.
سری Tales
اکثر JRPGهای سنتی ماجراجوییهای نوبتی هستند که پیش از واکنش، بازیکن را مجبور میکنند تا صبر کند. سری Tales اما در میان نقشآفرینیهای کلاسیک ژاپنی اکشن توقفناپذیر و خوبی را به تصویر میکشد. به این ترکیب افکتهای زیبای انیمهها را اضافه کرده تا به فرمول یک بازی به یاد ماندنی و قوی امروزی دست پیدا کنید.
سری Tales از محصولات بزرگ Bandai Namco و امضای این شرکت در فرانچایز JRPG است. درست مثل بازی فاینال فانتزی، هر نسخه از مجموعۀ Tales دارای کاراکترهایی با هدف نجات دنیاست. به لطف کاراکترها و شخصیتپردازی قوی، داستان هر نسخه از این سری به یاد ماندنیست. شخصیتهای شرور هم در هر قسمت از مجموعۀ Tales خودنمایی میکنند. با اینکه هر ویلن در این فرانچایز یک هیولاست که باید بمیرد، اما در نهایت مخاطب میتواند با همۀ آنها همدردی کند.
اکثر اوقات هر اپیزود از سری Tales به دیگری شباهتهایی دارد. همۀ این بازیها اکشن هستند اما به لطف المانهایی مثل ترکیب کاراکترها، مبارزات این مجموعه نسخه به نسخه بهتر میشود. نسخههای ابتدایی Tales مسیر دشواری برای تجربه دارند و بازیهای جدیدتر این سری روی اکثر کنسولها در دسترس هستند. از طرفی ممکن است باندای نامکو با ریمستر کردن نسخههای قدیمی، طرفداران را سوپرایز کند. همانطور که بازیهای Tales of Symphonia و Tales of Vesperia ریمستر شدند، این اتفاق ممکن است برای بازی Tales of Xillia هم رخ دهد.
سری Bravely Default
دو دهه پیش، شرکت Square Enix فرمول ثابت مجموعه بازی فاینال فانتزی را در قالبهای مختلف امتحان کرد و درواقع هیچوقت از اعمال ایدههای جدید برای تغییر ویژگیهای آن دست نکشید. بسیاری از گیمرها از اسکوئر درخواست کردند تا با وفاداری به عناصر قدیمی، فاینال فانتزی را به ریشهها و همان سبک نوبتی برگرداند. شرکت اسکوئر هم در ازای درخواست هواداران، فرانچایز دیگری با نام Bravely Default را به وجود آورد.
حتی با اینکه اسکوئر اینکس در ساخت Bravely Default نقش چندانی نداشت (بازی توسط Silicon Studio توسعه یافت)، بازی در خیلی از زمینهها به یک عنوان JPRG کلاسیک بدل شد. Bravely Default در ژانر خود نوآوریهایی جزئی داشت. برای مثال، بازیکنان امکان حمله در یک نوبت را داشتند، اما بازی به شما اجازه استفاده از Battle Pointها را میداد تا در یک نوبت، حملات بیشتری ثبت کنید.
هرچقدر پوینتهای بیشتری توسط گیمر صرف شود، نوبت بعدی سوخت خواهد شد. البته که با دفاع کردن میتوان امتیازات بیشتری جمعآوری و ذخیره کرد. این سیستم جذاب تواناییهای شما در مدیریت امتیاز و استفاده به موقع از آن را به چالش میکشد. درحالی که سیستم مبارزات Bravely Default مهمترین نقطه قوت آن است، داستان و روایت چنگی به دل نمیزند. حتی با اینکه بازی از ایدههای محبوب فاینال فانتزی در این زمینه بهره میبرد، اما به لطف توییستهای کلیشهای از چشم مخاطب میفتد.
این بازی دو دنباله با نامهای Bravely Second: End Layer و Bravely Default 2 دریافت کرد. با اینکه این دو عنوان به سطح نسخۀ اول نمیرسند، اما همچنان JRPGهایی با ارزش تجربۀ بالا به حساب میآیند. علاوه بر این، نسخه دوم این مجموعه در حال حاضر به راحتی قابل تجربه است. این بازی از طریق Nintendo Switch در دسترس گیمرها قرار دارد در حالی که بازیهای قبلی آن همچنان روی Nintendo 3DS باقی ماندند.
سری Ys
اکثر JRPGها اساسا آنتولوژی هستند. هر نسخه از یک مجموعۀ نقشآفرینی ژاپنی معمولا شخصیتهای اصلی و قهرمانان جدیدی دارد که قصد دارند دنیا را از نابودی نجات دهند. با این وجود، یک بازی RPG قابل توجه در این بین وجود دارد که احتمالا کمتر اسمش را شنیدید.
Ys نام مجموعهای طولانی و با سابقه در سبک اکشن نقشآفرینیست که اولین حضور آن به دوران NEC PC-8801 برمیگردد. به غیر از چند نسخه، ورودیهای مختلف این فرانچایز توسط استودیوی Nihon Falcom تولید شده و داستان ماجراجوی مو قرمز، ادول (Adol) را دنبال میکند.
در هر قسمت از Ys ادول یک قصۀ جدید را دنبال میکند. او گاهی در یک جزیره اسیر شده و به کشف اسرار میپردازد یا از شهری در مقابل یک تهدید خطرناک محافظت میکند. جدای از داستان، چندتا از بهترین قطعات موسیقی که در آثار JRPG شنیدید وظیفۀ همراهی ادول در سفرش را برعهده دارند.
از آنجا که Ys در نسلهای مختلف گیمینگ حضور دارد، هر نسخه از این مجموعه گیمپلی متفاوتی را ارائه میدهد .سری Ys به عنوان یک بازی Top-down شروع به کار کرد. گیمرها فقط با برخورد به دشمن امکان آسیب زدن به آنها را داشتند. با پیشرفت تکنولوژی، سری Ys هم پیشرفت و رشد کرد. Ys کم کم به یک بازی Dungeon-crawling و سرعتی تبدیل شد و بعدها گرافیک سهبعدی و امکان بازی به صورت چند نفره به نسخههای بعدی اضافه شد.
بعضی از بازیهای این مجموعه از دیگری به مراتب بهتر هستند. عنوان Ys VIII: Lacrimosa of DANA نزد گیمرها یک بازی خوب و نسخهای موفق برای این سری بود و از طرفی یک نقطۀ شروع برای بازیکنان تازه وارد به شمار میرفت. خوشبختانه اکثر نسخههای این مجموعه به جز یک قسمت از طریق Steam و GOG در دسترس PCگیمرها قرار دارد. البته که شما تنها میتوانید ریمیکهای ابتدایی Ys را تجربه کنید.
بازی Yakuza: Like a Dragon
از زمانی که نسخه اول یاکوزا روی کنسول پلیاستیشن ۲ منتشر شد، این سری استایل Beat’em Down خودش را حفظ کرد. با این وجود، نسخه هفتم این سری که بدون شماره و با نام Like a Dragon شناخته میشود، رویهای کاملا متفاوت را در این مجموعه به وجود آورد. برخلاف سایر نسخههای مجموعۀ یاکوزا، Like a Dragon به استایل عناوین JRPG به مانند بازی فاینال فانتزی نزدیکتر شده است. کاراکترها برای مبارزه به شکل نوبتی وارد میدان شده و با استفاده از حرکات مختلف، به همان شکل سنتی سری، دشمنان را از بین میبرند.
عناصر ریشهای فرانچایز همچنان حفظ شدند و از طریق لحظات QTE هیجانانگیز، به گیمر ارائه میشوند. بازی همان داستان جنایی و درام احساسی خودش را حفظ و با کمدی دلنشینش ترکیب کرده تا یک قصۀ جذاب دیگر از یک بازی یاکوزا را مطابق خواستههای طرفداران ارائه دهد.
Yakuza: Like a Dragon نشان میدهد که یک بازی یاکوزا سبک نوبتی چطور به نظر میرسد چرا که از این به بعد دنبالههای این سری با همین حالت نوبتی عرضه میشوند. اگر به تجربۀ این بازی بپردازید، احتمالا از آن لذت ببرید. نسخههای قبلی این فرانچایز هم در سبک خود یکی از بهترینها هستند که در هر نسخه داستانهای جذابی را به تصویر میکشند.
سری The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel
مشخص است که استودیوی Nihon Falcom علاقه شدیدی به ساخت عناوین نقشآفرینی دارد. درکنار سری Ys، این تیم روی بازی The Legend of Heroes هم کار کرده است. تمام این فرانچایز به آرکهای داستانی مختلف تقسیم میشود که هر کدام داستان کاراکتری جدید با ملیت متفاوت را روایت میکنند. در حال حاضر آخرین آرکی که برای گیمرهای غربی مناسب باشد، Trails of Cold Steel است.
چهار نسخه مجموعۀ The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel داستان رین شوارتزر (Rean Schwarzer) را به تصویر میکشد که از دانشآموز آکادمی نظامی Thors به معلم تبدیل میشود. با پیشرفت هر نسخه و جلو رفتن در مسیر داستان، بازیکنان درمورد محل وقوع سناریو یعنی امپراطوری اربونیان (Erebonian) و شخصیتهای آن اطلاعات بیشتری کسب میکنند. سیستم مبارزات در Trails of Cold Steel چندان نوآورانه یا پیچیده نیست، اما تجربه بهینهای را برای شما رقم میزند.
مبارزات در بازی در میدانهای بزرگ اتفاق میافتد. جایگیری و فاصله تعیین میکند که چه کسی میتواند یک یا چند حمله را در برابر رقیبش ترتیب ببیند. گیمرها تواناییهای زیادی دارند تا از آنها استفاده کنند، یکی از این قابلیتها لینک کردن کاراکترها به یکدیگر است. The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel علاوه بر داستانگویی، در مبارزات هم یک بازی ممتاز است. اصلیترین مشکل دربارۀ این سری این است که برای دریافت کل داستان و جزئیات آن، باید ۴ بازی نقشآفرینی طولانی را تجربه کنید. البته که این برای طرفداران RPG و خصوصا JRPGها یک موهبت است.
بازی The Last Remnant
پس از موفقیتهای بازی فاینال فانتزی ۱۱، شرکت Squaresoft در نسخه بعدی این سری از مبارزات لحظهای عناوین MMO استفاده کرد و فرمول تازه و موفقی به وجود آمد. بعد از انتشار بازی فاینال فانتزی ۱۱، این کمپانی به نوعی به ریشهها برگشت و بازی FF XIII را عرضه کرد. سوال گیمرها این بود که چه میشد اگر اسکوئر سافت همان راهی را میرفت که با FF XII شروع کرده بود؟ بازی The Last Remnant بهترین جواب برای این سوال است.
The Last Remnant عنوانی انحصاری برای Xbox 360 و PC بود. این بازی ماجراهای راش اسکایز (Rush Skyes) را روایت میکند؛ مرد جوانی که میخواهد خواهرش را از چنگ آدمرباها نجات دهد. مطابق با حس و حال همیشگی JRPGها، ژنرالهای ارتش موافقت میکنند تا به راش در این ماموریت کمک کنند، اما این به معنی جنگ و محافظت از دنیاست. داستان بازی روند سرراستی داشته و تا زمانی که به جریان بیفتد، کمی طول میکشد.
نقطه قوت بزرگ TLR سیستم مبارزات متفاوت و جدیدش است. به جای کنترل کاراکترها، شما باید گروه کوچکی از سربازها را کنترل کرده و دستورات کلی را به آنها بدهید. درحالی به نظر میرسد این سیستم کنترلهای لحظهای را از مخاطب میگیرد، اما بازی با گزینههایی که پیش از هر نبرد در دسترس شماست، این کمبود را جبران میکند. پیروزی در داشتن استراتژی و کمی شانس نهفتهست.
اگر به تجربه این بازی علاقه دارید بهتر است سراغ نسخۀ ریمستر بروید که گرافیک و عملکرد فنی بهتری را روی کنسولهای PS4 ،PS5 و نینتندو سوییچ ارائه میدهد. اگر که خواستار نصب نسخۀ اصلی هستید، باید امیدوار باشید که بازی را روی اکانت استیم خود در PC داشته باشید. چرا که بازی از فروشگاه استیم حذف شده است. اگر هم که یک اکس باکس ۳۶۰ دارید، میتوانید این عنوان را تجربه کنید.
سری Xenoblade Chronicles
استودیوی Monolith Soft به واسطۀ مجموعۀ Xenosaga شناخته میشود که یک دنبالۀ معنوی بر Xenogears از شرکت Squaresoft است. در حقیقت کارگردان این بازی تاتسویا تاکاهاشی بعدها استودیوی Monolith Soft را تاسیس کرد. پس از به اتمام رسیدن Xenosaga، فرانچایز دیگری توسط این کمپانی به وجود آمد که Xenoblade Chronicles نام داشت.
سری Xenoblade یک مجموعۀ اکشن و نقشآفرینی با عناصر روایی و مکانیکهای مختلف مبارزات است. با این وجود اما نسخههای این مجموعه به طور کل ارتباطی با یکدیگر ندارند. Xenoblade اولین بار با نام Xenoblade Chronicles برای کنسول Wii عرضه شد. بازی دو دنیا را به نمایش میگذاشت که روی بدن غولهای مرده تکامل پیدا کرده و با یکدیگر در جنگ هستند. روایت بازی به سادگی انجام میپذیرد اما هرچه جلوتر بروید، اتصالات و توییستهای داستانی مختلف شما را با ماهیت بازی آشنا خواهند کرد.
باتوجه به اینکه هر نسخه از Xenoblade داستان خودش را دارد، میتوانید به صورت دلخواه و بدون نگرانی درمورد تعداد بازیها و یا اتصال داستان، به پیشبرد آنها بپردازید. هر قسمت از این فرانچایز ارزش تجربه را دارد اما پیشبرد هر یک بدون ترتیب خاصی، به برنامۀ شما آسیبی نخواهد زد. با اینکه بازیها شباهتهایی به هم دارند، اما هر Xenoblade به لطف مکانیکهای مبارزاتی متفاوت، منحصر به فرد جلوه میکند. این تغییرات به گیمرها اطمینان میدهد که پیشبرد هر بازی تکراری نشده و تفاوتهایی با دیگری داشته باشد.
Xenoblade Chronicles برای کنسولهای Wii و نینتندو ۳DS عرضه شد، اما به لطف ریمستر این سری میتوانید این بازی را همراه با نسخه دوم و سوم آن روی نینتندو سوییچ تجربه کنید. تنها نسخه بازسازی نشده Xenoblade Chronicles X است که پس از انتشار روی Wii U، برای پلتفرم دیگری پورت نشد. فعلا باید امیدوار بود که نسخه سوییچ این عنوان توسط نینتندو ریمستر شود.
بازی Lost Odyssey
طبیعتا گیمرها بازیهای JRPG را با کنسولهای بازی ژاپنی میشناسند. از این گذشته، پلتفرمهای غربی مثل برند اکس باکس در خارج از کشور هرگز عملکرد خوبی نداشتند. با این حال، یکی از بهترین عناوین مشابه بازی فاینال فانتزی که در ژانر نقشآفرینی تولید شده یک انحصاری برای کنسول اکس باکس ۳۶۰ است.
Lost Odyssey دومین بازی AAA استودیوی Mistwalker به شمار میرود. Mistwalker تیمی است که پس از جدایی هیرونوبو ساکاگوچی (Hironobu Sakaguchi ، خالق فرانچایز فاینال فانتزی) از Squaresoft، توسط او در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد. داستان درمورد گروهی از مبارزان نامیراست که هزاران سال زندگی کردند اما به نوعی تمام حافظۀ خودشان را از دست دادند.
مسیر روایی بازی روی به دست آوردن خاطرات از دست رفته متمرکز شده است در حالی که یک انقلاب تکنولوژیک و جنگی گسترده در پسزمینه داستان در حال وقوع است. تم داستانی بازی شگفتانگیز بوده و از Lost Odyssey یک JRPG داستانمحور عالی ساخته است.
با در نظر گرفتن چند استثنا، مبارزات در Lost Odyssey مشتق از سایر RPGهاست.
هر کاراکتر باید در لحظات QTE یا دکمهزنیهای سبک شرکت کند تا میزان آسیبش را به حداکثر برسند. جایگیری و تثبیت موقعیت از کلیدیترین عناصر بازی است. بازیکنان باید همتیمیهای خود را مدیریت کرده و مطمئن شوند که شخصیتهای قدرتمند توسط قهرمانان با دوام بیشتر محافظت میشوند. با اینکه Lost Odyssey یک بازی RPG منحصر به فرد نیست، اما عملکرد خوبی از خود به جای میگذارد و میتوان آن را به مانند بازی فاینال فانتزی، یک الماس در سبک نقشآفرینی تشبیه کرد.
بازی Chrono Trigger (یا Chrono Cross)
پیش از آنکه سری بازی فاینال فانتزی خانۀ جدیدش یعنی PlayStation را پیدا کند، نسخه ششم، آخرین اثر از این مجموعه بود که برای Super Nintendo انتشار یافت. قبل از جدایی کامل از نینتندو، شرکت اسکوئر سافت با یک محصول متفاوت با دارندگان SNES وداع کرد.
از بازی Chrono Trigger همواره به عنوان یکی از بهترین RPGهای ساخته شده یاد میشود. داستان درموردی گروهی از قهرمانان است که از طریق زمان سفر میکنند تا از نابود شدن سیاره توسط یک انگل بیگانه جلوگیری کنند. نهتنها در بخش روایی شاهد کاراکترهای به یاد ماندنی هستیم، بلکه گیمرها از طریق اعمال پیش پا افتاده تاثیر بزرگی روی رویدادهای مختلف میگذارند.
با اینکه داستان در Chrono Trigger بسیار خوب است، اما باید از سیستم مبارزات آن به عنوان بهترین نقطه قوتش یاد کرد. یک بازی JRPG استاندارد دارای مبارزات استراتژیک و انتخابهای گسترده است که Chrono Trigger آن را به صورت تمام و کمال شامل میشود. میخواهید فورا به دشمن حمله کنید یا قصد دارید منتظر بمانید تا به شما نزدیک شوند و یکباره به آنها آسیب بزنید؟ هر کاراکتر باید به صورت جداگانه حمله کند یا ترجیح میدهید قدرت تمام آنها را با یکدیگر ترکیب کرده و یک ضربۀ کاری بسازید؟ بازی در این زمینه کاملا ساده ظاهر میشود اما عمق بسیار زیادی دارد.
درمورد دنبالۀ معنوی Chrono Trigger که Chrono Cross نام دارد هم میتوان چیزهای زیادی گفت. با وجود تفاوتهای زیادی که این بازی نسبت به نسخه قبلی دارد، اما کاراکترهای پیچیده و مبارزات آن همان چیزیست که علاقهمندان به ژانر JRPG میخواهند.
سری Persona، بازی Shin Megami Tensei V یا Soul Hackers 2
استودیوی Atlus که از زیرمجموعههای SEGA به شمار میرود سابقهای طولانی در توسعه و نشر بازیهای ویدیویی دارد. این استودیو در ساخت بازیهایی نظیر Stella Glow، The Deadly Tower of Monsters، Rock of Ages و Lost Dimension نقش پررنگی داشته است. البته که محصول مهم استودیوی Atlus سری Shin Megami Tensei است که با آن به شهرت رسید.
فرانچایز Shin Megami Tensei اولین بار در سال ۱۹۸۷ به عنوان یک بازی Dungeon-crawler عرضه شد و امکاناتی مثل استفاده از همراهی شیاطین (گروهی شامل خدایان و فرشتگان) را در خود جا داده بود. پس از شروع به کار، اسپینآفهای مختلفی از این سری منتشر شد که روی داستانهای بزرگسالانه و جمعآوری همتیمی متمرکز بود.
با اینکه تمام محصولات زیرمجموعۀ SMT ارزش بازی دارند، اما انتخاب گزینۀ مناسب برای هر بازیکن امر سختی است. دنبال یک RPG سخت با سیستم و مکانیکهای مبارزۀ جدید هستید که در صورت هدف گرفتن نقاط ضعف دشمن، به شما نوبتهای بیشتری بدهد؟ نسخههای اصلی SMT به خصوص SMT 3: Nocturne و SMT 5 بهترین گزینه برای شما هستند. اگر به تجربه یک بازی نقشآفرینی کلاسیک با پاداشهای متعدد علاقه دارید، میتوانید سراغ Soul Hackers بروید. شاید هم به یک بازی RPG نوبتی علاقه دارید که اولویتبندی در آن حرف اول را میزند؟ در این صورت شما باید Persona را تجربه کنید.
بازی Anachronox
تمام بازیهای JRPG در ژاپن ساخته نشدند. بعضی از این عناوین توسط استودیوهای غربی تولید شدند. یکی از این آثار Anachronox نام دارد.
Anachronox نام یک بازی نقشآفرینی و علمیتخیلی با تم سایبرپانکیست که توسط توسعهدهندۀ اصلی سری Deus Ex یعنی Ion Storm تولید شد. Anachronox در اکثر مواقع به بازیهایی شباهت دارد که در سبک JRPG از آنها ایده گرفته است. با این وجود، چیزی که از این بازی یک تجربۀ متفاوت میسازد جهان و داستانپردازی آن است.
Anachronox داستان کارآگاه خصوصی سیلوستر بوچلی (Sylvester “Sly Boots” Bucelli) را دنبال میکند. بوچلی وظیفۀ رسیدگی به یک پروندۀ کوچک را برعهده میگیرد که ظاهرا خیلی بزرگتر از آن چیزیست که فکرش را میکند. در طول سفرش، بوچلی با شخصیتهایی غیر قابل اعتماد همراه میشود. هرکدام از این کاراکترها از شخصیتپردازی و بازیگری خیلی خوبی بهرهمند هستند.
متاسفانه داستان بازی در حالتی به اتمام میرسد که هیچ دنبالهای برای آن عرضه نشده است. با این که بازی داستان کاملی ندارد، اما در روایت آن عملکرد خوبی دارد. همچنین Anachronox اکثر اوقات در فروشگاههای GOG و استیم با کمتر از یک دلار قابل خریداری است. بنابراین ارزش خرید و تجربۀ بالایی دارد.
بازی Tactics Ogre
اگر سبک مورد علاقۀ شما در میان سری بازی فاینال فانتزی عنوانی مثل FF Tactics است، پس باید با بازی Tactics Ogre آشنا شوید.
این بازی که در اصل برای Super Famicom عرضه شد و بعدها پورت پلیاستیشن دریافت کرد، یک اثر استراتژیک است که نبردهای آن در زمینهای شبکه مانند دنبال میشود. سیستمها و مکانیکهای بازی کاملا سرراست هستند اما مسلط شدن به بازی هست که سختتر از حالت عادی میباشد.
دشمنان شما ملاحظهای ندارند و اگر مراقب نباشید، کاراکترهای همراهتان را به سیستم Permadeath بازی واگذار میکنید. این عنصر در بازی Tactics Ogre به سختی عنوانی مثل Fire Emblem نیست، اما اگر مراقب نباشید، کار شما را سخت خواهد کرد. داستان Tactics Ogre درمورد یک جنگ عظیم و هویت اشتباه است. رفته رفته بازی به جریان افتاده و هر انتخاب شما روی پایانبندی آن تاثیر مستقیم خواهد داشت. هر مسیری که در بازی انتخاب کنید چالشهای خودش را داشته و از یک طرف، ارزش تکرار بازی را بالا میبرد.
قبل از سال ۲۰۲۲، تجربۀ Tactics Ogre تنها روی کنسولهای قدیمی ممکن بود. حالا به لطف Square Enix، بازی Tactics Ogre Reborn را داریم که اخیرا عرضه شد. این عنوان ریمیک نسخه اصلی هست که شامل جلوههای بصری جدید، بازیگری خوب و افزونههای تازه در گیمپلی میشود. این ریمیک از طریق کنسولهای پلیاستیشن ۴ و ۵، نینتندو سوییچ و پیسی (از طریق استیم) در دسترس است.
بازی Septerra Core
در حال حاضر انیمهها از محبوبیت زیادی بهره میبرند. درست مثل JRPGها، تنها ژاپنیها قادر به خلق انیمههای با کیفیت هستند اما این به این معنی نیست که غربیها دست به خلق چنین محصولاتی نزنند. آخرین بار که این اتفاق افتاد مجموعههای به یاد ماندنی Avatar: The Last Airbender، Teen Titans و شاهکاری به نام Septerra Core خلق شد.
حین انتشار، Septerra Core به بازیهای معروف زمان عرضهش مثل Fallout و Diablo روی پیسی شباهت داشت. البته که Septerra Core ایدهها و الهامات کاملا متفاوتی داشت. داستان بازی در دنیایی به وقوع میپیوندد که به لایههای مختلف تقسیم شده است. هر از گاهی، این لایهها برای رسیدن به مرکز که یک ابر کامپیوتر است، همتراز شده و یک مسیر را شکل میدهند. همانطور که مشخص است، شخصیت شرور بازی قصد دارد از این اتفاق برای رسیدن به قدرت استفاده کند و وظیفۀ شماست تا جلوی این اتفاق را بگیرید.
بازی چه در شخصیتپردازی و چه در گیمپلی یک عنوان عالیست. شخصیتپردازی به خوبی انجام شده و نقشآفرینی آنها هم در سطح بالایی قرار دارد. مبارزات بازی هم نیم نگاهی به سیستم ATB سری فاینال فانتزی دارد. گیمرها برای حمله و یا استفاده از تواناییهای خود نیاز دارند تا نوار شخصیت پر شود.
این نوار به بخشهای مختلفی تقسیم شده است. میزان استفاده شما از یک توانایی، قدرت آن را هم مشخص میکند. آیا نوار تواناییهای خود را به صورت تمام و کمال روی یک دشمن متمرکز کرده یا با بخشبندی درست، حملات مختلف را روی سایر دشمنان اعمال میکنید؟ این ویژگیها باعث شده تا Septerra Core از سایر RPGهای نوبتی فاصله گرفته و متمایز جلوه کند. با اینکه اکثر بازیهای این لیست از طریق پلتفرمهای مختلف در دسترس هستند، اما عنوان Septerra Core در انحصار پیسی قرار دارد و از آنجا که یک بازی قدیمی است، میتوانید با کامپیوترهای ضعیف هم به تجربه این اثر بپردازید.
بازی Battle Chasers: Nightwar (یا Ruined King: A League of Legends Story)
بازیهای نقشآفرینی لایسنس شده از شناخت و محبوبیت زیادی برخوردار هستند. استودیوی Airship Syndicate هم جزو آن تیمهاییست که مشخصات بازیهای این سبک را با مبارزات نوبتی ترکیب کرده است. بازیهای Battle Chasers: Nightwar و Ruined King: A League of Legends Story باهم دو روی یک سکه هستند. این دو بازی از مشخصات متفاوتی استفاده میکنند تا دنیا، لور، گرافیک و ساختههای داستانی تازهای را خلق کنند.
از انجا که Ruined King همان بازی Battle Chasers با حال و هوای League of Legends است، هر دو بازی تجربۀ یکسانی را به شما ارائه میدهند. این عناوین را میتوان در سبک Dungeon-crawler و نقشآفرینی دستهبندی کرد که تمرکز ویژهای روی مبارزات دارند. مبارزات روی مدیریت و اولویتبندی نوبتها توسط بازیکن حساب ویژهای باز کرده است.
Ruined King به این گیمپلی سیستمی اضافه کرده که اجازه میدهد کاراکترها حملات خودشان را با نوبتهای سریعتر و بالعکس عوض کنند. افزون بر این، استفادۀ درست از این سیستم تنها از دست بازیکنانی برمیآید که بتوانند ضمن ایجاد نبرد، آنها را مدیریت کرده و از شکست جلوگیری کنند. Battle Chasers: Nightwar و Ruined King: A League of Legends Story شاید شباهت زیادی به یکدیگر داشته باشند، اما میشود چنین تجربه بهینه و خوبی را با این فرضیه زیر سوال برد؟